Ko je osumnjičeni za pokušaj ubistva u kafiću na Vračaru

Ko je osumnjičeni za pokušaj ubistva u kafiću na Vračaru

Miloš Miljanović (foto Fejsbuk)

Miloš Miljanović koji je uhapšen zbog pokušaja ubistva u kafiću na Vračaru na društvenim mrežama predstavlja se pod nadimkom „Miloš Bullet (metak) Miljanović“ i navodi da je radio u diskoteci „La bamba“ u Herceg Novom. Brat mu je komunalni policajac u ovom gradu. Njegova sestra Tamara za KRIK kaže da Miljanović nikada nije bio deo kriminalnog klana, kao i da je porodica u šoku zbog hapšenja. KRIK ekskluzivno objavljuje i Miljanovićeve fotografije.

Piše: Milica Vojinović

„Ne verujte svemu što ste čuli o meni, istina je mnogo gora“ – glasi jedna od poruka koju je Miloš Miljanović podelio na svom fejsbuk profilu.

Miljanović je pre pet dana uhapšen u Beogradu – policija tvrdi da je upravo on maskirani i naoružani čovek na snimku iz vračarskog kafića „Le Petit Bistro“ koji nije uspeo da izvrši ubistvo.

Novinari KRIK-a pronašli su Miljanovićeve profile i fotografije na socijalnim mrežama i razgovarali sa njegovom porodicom. 

Tridesetrogodišnji Miljanović sa na društvenim mrežama predstavlja kao „Miloš Bullet (na engleskom: metak) Miljanović“. Na svom fejsbuk profilu naveo je da je radio u diskoteci „La Bamba“, koja se nalazi na plaži u Igalu (opština Herceg Novi). Objavljivao je i fotografije za koje je naznačio da su uslikane u ovom lokala tokom 2016. godine.

Miloš Miljanović (foto: Instagram)

O „La bambi“ su više puta pisale crnogorske novine. „Vijesti“ su izveštavale o tome da su se meštani žalili na buku koja se kasno u noć čula iz ovog kafića i tvrdili da policija ništa ne može da uradi po tom pitanju jer su zakupci „moćnici“ kojima „niko ne može ništa“. List „Dan“ je 2015. godine objavio da je vlasniku „La bambe“ Ivanku Vrbici, inače bivšem inspektoru policije, tada zapaljen automobil „BMW“.

Miljanovićeva sestra Tamara, međutim, za KRIK kaže da Miljanović nije radio u ovoj diskoteci. 

Pre hapšenja u Beogradu, Miljanović je radio kao ugostitelj u kafiću u sklopu Instituta „Dr. Simo Milošević“ u Herceg Novom, rekla je Tamara za KRIK.

Meta napada u kafiću na Vračaru je najverovatnije bio Miloš Nilović, koga policija označava kao pripadnika škaljarskog klana. Zbog toga se pretpostavlja da je Miljanović povezan sa supraničkom – kavačkom kriminalnom grupom. 

Njegova sestra za KRIK međutim negira ove navode i dodaje da njen brat nikada nije bio deo bilo kog kriminalnog klana.

„Ono što je najbitnije je da se ne iznose laži o povezanosti sa bilo kakvom kriminalnom organizacijom, a posebno ne da je pripadnik bilo kojeg klana“, navodi ona za KRIK.

Miloš Miljanović (foto: Instagram)

Miljanovićeva sestra istakla je da njen brat potiče iz poštene radničke porodice, kao i da su u šoku zbog svih dešavanja i pisanja u medijima. 

Miljanovićev brat Dušan je komunalni policajac u Herceg Novom.

Miljanović se nalazi u pritvoru u Beogradu, a pred tužiocem nije želeo da govori o optužbama za pokušaj ubistva u kafiću na Vračaru.

Tužilaštvo veruje da je pokušao da ubije tri osobe koje su sedele u kafiću, a kod sebe je imao automatsko oružje.

Automat i silikonska maska

Podsetimo, pokušaj ubistva koji se dogodio na Vračaru izazvao je pažnju javnosti. Društvenim mrežama kružio je snimak sigurnosnih kamera na kome se vidi kako naoružani napadač ulazi u baštu kafića u kojoj su sedeli gosti. Pet mladića koji su sedeli za jednim od stolova prvi su ga primetili i počeli da beže po lokalu, dok je maskirani napadač tražio metu. Krenuo je za njima, ali pošto se većina gostiju razbežala odustao je i pobegao iz kafića.

Jedna od njegovih meta, po svemu sudeći, bio je Miloš Nilović koga policija označava kao pripadnika škaljarskog klana. On je u lokalu sedeo u grupi mladića koji su se prvi dali u beg videviši napadača, a među njima je bio i njegov kum i bivši žandarm Vojislav Kostić.

Hapšenje Miljanovića (foto: MUP)

Policija je ubrzo nakon ovog događaja uhapsila Miljanovića i u stanu u kom je boravio pronašla  automatski pištolj „uzi“ sa prigušivačem, kao i silikonsku masku. Takvu masku su kriminalci često koristili kako bi zbunili policiju prilikom likvidacija u ratu između kavačkog i škaljarskog klana, koji traje godinama i koji je do sada odneo više od 40 života. 

Kako je Nilović za KRIK rekao, sve je trajalo nekoliko sekundi.

„Sedeli, ušla kamikaza i izašla. Niti smo šta videli, sedeli smo najnormalnije“, rekao je on i dodao da nema veze ni sa jednim kriminalnim klanom. Više o ovome pročitajte u posebnom tekstu.

Protiv Nilovića i njegovog kuma Vojislava Kostića u toku su postupci za različita krivična dela. 

Nilović je 2017. uhapšen sa još devet muškaraca u beogradskom restoranu „Durmitor“, a policija ih je označila kao članove škaljarskog klana. Od svih njih trenutno se vodi postupak samo protiv njegovog prijatelja Mitra Muratovića i njega zbog nelegalnog oružja koje je policija pronašla prilikom hapšenja.

Kostiću se sudi za iznudu i prebijanje dvojice muškaraca u beogradskom kazinu „Havana“ na Slaviji.

Više o ratu klanova, kao i njihovim vezama sa državom i policijom pročitajte u našoj istraživačkoj priči.

3 Comments

 1. Kami kaže:

  Radio je u la bambi kao sekjuriti, cuvao gornju stranu do ulice…
  A slika vam sama govori koja je lokacija u pitanju , fino pise Raffaelo…

 2. Grkuapsu kaže:

  Negde sam pročitao da je ilegalno „ušao“ u Srbiju. Moguće, ali da nisu pustili ovoga što „zida zgradice“ da bude legalno ovde, ne bi ni ovaj „ušao“ ilegalno. Rešavali bi svoje „probleme“ tamo gde im je mesto i gde pripadaju, a ne u centru Beograda.

 3. Jack Black kaže:

  Kako ga je policija tako brzo pronasla? Sta radi u Beogradu, ako je iz postene radnicke porodice? Kako je zaradio novac da plati stan i da vozi auto? To je isto pitanje i za ostale kriminalce i politicare u zemlji. Kad bi bilo volje da se uvede red u ovoj banana republici prvo bi se gledalo poreklo kapitala i porez koji je placen dok je se sticao kapital 🙂