Još se ne zna ko je obio stanove novinarkama KRIK-a

Još se ne zna ko je obio stanove novinarkama KRIK-a

Milica Vojinović i Dragana Pećo

Uprkos uveravanjima policije i tužilaštva da su slučajevi obijanja stanova novinarkama KRIK-a prioritetni, počinioci do danas nisu uhapšeni. Oba slučaja vode se kao teške krađe iako u jednom slučaju ništa nije ukradeno, dok je u drugom na krevetu ostavljen novčanik pun novca.

Piše: Jelena Radivojević

U istrazi obijanja porodične kuće novinarke Milice Vojinović nema pomaka – policija i dalje nije otkrila ko su ljudi koji su početkom oktobra ove godine upali u kuću i odneli deo porodične ušteđevine. Čeka se analiza pronađenih DNK tragova koja će pokazati da li pripadaju članovima porodice Vojinović ili provalnicima.

Vojinović je policiji ukazala na zanimljiv detalj – na svom krevetu zatekla je novčanik koji je bio izvađen iz ormara u kom je bilo oko 400 evra. Taj novac provalnici nisu uzeli.

Vojinović je u vreme provale bila van zemlje sa porodicom.

Slučaj je zaveden kao teška krađa, a novinarka je istakla da sumnja da provala može biti i u vezi sa poslom koji obavlja, posebno imajući u vidu da slučaj obijanja stana koleginice Dragane Pećo nije rešen ni posle dve i po godine.

Premetačina stana novinarke Pećo dogodila se u julu 2017. godine dok je ona bila van grada, a provalu je prijavio njen verenik koji je zatekao ispreturan stan. I ovaj slučaj zaveden je kao teška krađa uprkos tome što iz stana ništa nije odneto – sve je bilo razbacano, posebno novinarkine lične stvari, ali mobilni telefon i laptop nisu ukradeni.

Godinu dana kasnije, policija je obavestila tužilaštvo da nije otkrila ko je nepoznata osoba koja je obila stan novinarke, a nakon toga nove radnje nisu preduzete.

Tužilaštvo nije urgiralo kako bi policija intenzivnije radila na ovom slučaju, a iz policije nisu više dostavljali informacije.

Nekoliko dana nakon obijanja stana ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da policija čini sve da razreši slučaj, kao i da su im poznate dve grupe koje „operišu“ u kraju u kom novinarka živi.

Redakcija KRIK-a poziva nadležne da reše ove slučajeve i otkriju da li je obijanje povezano sa novinarskim poslom.

Pomozite nam da uprkos pritiscima i napadima na nas nastavimo da istražujemo korupciju i kriminal. Doniraj KRIK i podrži istraživačko novinarstvo!

Comments are closed.