Jeremić: Siniša Mali je u srcu koruptivnog sistema

Jeremić: Siniša Mali je u srcu koruptivnog sistema

Vuk Jeremić (foto: Narodna stranka)

Istraživanje KRIK-a koje je otkrilo da je Predrag Mali, brat ministra finansija Siniše Malog, raspolagao automobilom i stanom privatne firme „Milenijum tim“ pokazuje koliko je Srbija potonula u korupciju, kaže za KRIK Vuk Jeremić, jedan od lidera opozicionog Saveza za Srbiju. 

Piše: Pavle Petrović

„Slučaj brata Siniše Malog je još jedan pokazatelj da je Srbija u poslednjih sedam godina potonula u korupciju nezabeleženih razmera, koju ne bi izdržale ni mnogo razvijenije države“, kaže Jeremić.

„Zastrašujuće je što se funkcioneri režima u svojoj bahatosti više i ne trude da sakriju očiglednu umešanost u korupciju. Siniša Mali je u samom srcu koruptivnog sistema koji je uspostavio Aleksandar Vučić“, navodi Jeremić.

Jeremić dodaje da je Vučić, rugajući se celoj javnosti, Malog postavio za predsednika Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma.

„Korupcija je srednje ime Vučićevog režima i potpuno je srasla sa vlašću na svim nivoima“, zaključio je Jeremić.

Podsetimo, KRIK je otkrio da je brat ministra finansija Siniše Malog, Predrag Mali, godinama vozio „audi a6“ u vlasništvu „Milenijum tima“, a da je stan u vlasništvu iste firme koristila njegova tadašnja devojka. 

„Milenijum tim“ je kompanija angažovana na najvrednijim državnim projektima.

Osim radova na izgradnji „Beograda na vodi“, ova firma je radila gasifikaciju opština Smederevo i Grocka – vrednu oko 60 miliona evra. Uz mnogobrojne poslove koji su plaćani iz budžeta, firma je nedavno dobila i posao izgradnje stanova za pripadnike službi bezbednosti u Nišu i Vranju vredan oko 15 miliona evra.

Stručnjaci sa kojima su novinari KRIK-a razgovarali kazali su da ovakav odnos brata ministra finansija i privatne kompanije može da se opiše kao klasičan primer korupcije.

Pročitajte: Koruptivne veze: „Milenijum tim“ ustupio audi i stan bratu Siniše Malog

1 Comment

  1. zoran kaže:

    Добро је да новинари као што сте ви из Крика откријете овако не сумлјиву веу власти са неким фирмама.
    Ал брате да Јеремић некога коментарише у вези корупције .Ту сте ми пали у очима.
    Замерам вам на овом тексту са Јеремићем и зашто ако сте независни мало не загребете по овој такозваној опозицији.
    Ево крените од Јеремића.