Jeremić: Lončar dokaz simbioze vlasti i kriminala

Jeremić: Lončar dokaz simbioze vlasti i kriminala

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić kaže za KRIK da otkriće o tome da je ministar zdravlja Zlatibor Lončar kao mladi lekar izdavao medicinske nalaze Petru Paniću Pani pomoću kojih je on odlagao suđenja dokazuje „opasnu simbiozu naprednjačke vlasti i kriminala na svim nivoima.“

Piše: Milica Vojinović

Ako se samo malo zagrebe po prošlosti Vučićevih saradnika, smatra Jeremić, nije teško naći mnoštvo radnji koje imaju elemente krivičnih dela.

„Moralni sunovrat u koji nas je uvela ova vlast dozvoljava relativizaciju svega, pa i kriminalnih dela visokih državnih službenika“, ističe Jelemić.

Kako navodi, Republičko tužilaštvo bi moralo da reaguje i sasluša ministra Lončara kako bi se utvrdilo da li postoji osnova za pokretanje postupka.

„Nažalost, na osnovu mnogobrojnih sličnih slučajeva, teško je zamislivo da će se to dogoditi“, kaže Jeremić i dodaje da se aktuelna vlast na najgrublji način meša u rad pravosuđa i stavljajući sebe iznad zakona bez argumenata optužuje druge.

Ministar Lončar je u vreme dok je bio mladi lekar izdavao Petru Paniću Pani, kriminalcu bliskom zemunskom klanu, lekarske nalaze koji su mu pomogli da odlaže suđenja, otkrio je KRIK.

Nalazi, međutim, prema sudskoj dokumentaciji čije kopije poseduje KRIK, nisu odgovarali realnom stanju. U jednom od izveštaja, Lončar je tvrdio da se Panić oporavlja od ranjavanja, te da zbog toga ne može da prisustvuje suđenju – iako je bio upucan više od tri i po godine ranije.

Sudski veštak je utvrdio da Panić nije imao zdravstvenih problema koji bi ga sprečili da se pojavljuje na sudu.

Takođe, u trenutku kada mu je Lončar propisao strogo mirovanje, Panića ni policija nije mogla da pronađe, a komšije su ispričale da je otputovao.

KRIK je ranije otkrio i da je Lončar kupio stan od supruge Sretka Kalinića, najozloglašenijeg ubice zemunskog klana.

O odnosu Lončara i pripadnika ove kriminalne grupe govorili su i zaštićeni svedoci na suđenju za atentat na premijer Srbije Zorana Đinđića.

Više o Lončaru i njegovim vezama sa kriminalcima pročitajte u priči na ovom linku.

Comments are closed.