Janković: Ostavka tužioca jedini dosledan korak

Janković: Ostavka tužioca jedini dosledan korak

Saša Janković (foto: mc.rs)

Saša Janković (foto: mc.rs)

Budući predsednički kandidat i doskorašnji Zaštitnik građana Saša Janković zatražio je ostavku Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac posle, kako je naveo „gromoglasne tišine tužilaštva u slučaju Savamala i intervjua bivše supruge gradonačelnika Malog portalu KRIK“.

Janković je naveo da je Republički javni tužilac odgovoran za ćutanje povodom afere Savamala, a mnogi drugi državni funkcioneri i za više od toga.

„Svima u Srbiji jasno je ko su ʼkompletni idiotiʼ koji su rušeći jednu ulicu, sravnili sa zemljom pravni poredak i sigurnost građana Republike Srbije. Intervju Marije Mali tačka je posle koje ćutanje zahteva odgovornost. Postavlja se pitanje zašto mi uopšte imamo državu, ako ovako radi, tj. ne radi. Preostali nezavisni mediji ne mogu da rade posao tužilaštva ni drugih državnih organa. Srbiji su potrebne institucije koje će rešavati, a ne stvarati probleme ili ćutati o njima“, naveo je Janković.

Podsetimo, KRIK je juče objavio intervju sa Marijom Mali, bivšom suprugom gradonačelnika Beograda u kome je navela da se joj se Mali dan posle rušenja pohvalio da je organizovao uklanjanje „nekih kolibica“ koje su ometale izgradnju „Beograda na vodi“.

Ceo intervju sa Marijom Mali pročitajte ovde.

2 Comments

  1. Dragana kaže:

    A kao Vučić nije znao?Treba da budu smenjeni i Vučić i Mali!

  2. Milan kaže:

    Isto je i u upravnom sudu , sporovi traju od 2 do 8 godina !. Radilica svake drzave je sudstvo , kada nemate sudstvo, sve kao i nasa drzava -prolupa !