Janković: Bez komentara o napadima zbog nelegalne gradnje

Janković: Bez komentara o napadima zbog nelegalne gradnje

Zaštitnik građana Saša Janković rekao je da ne može da komentariše napade koji su na njega usledili nakon što je ukazao da se odbijanjem rušenja nelegalnog objekta u Novom Pazaru krši zakon.

Piše: Bojana Jovanović

„Način na koji su se obratili SNS i državni sekretar u MUP-u, s obzirom na sadržaj, ton i nivo, nemoguće mi je da komentarišem“, rekao je Janković i podsetio da su u saopštenjima i izjavama korišćene reči kao što su „lopuža“ i „šibicar“.

Predstavnici Srpske napredne stranke i državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Jana Ljubičić reagovali su saopštenjima nakon što je Janković ukazao da premijer Aleksandar Vučić izjavama da se neće rušiti nelegalni objekat koji u Novom Pazaru gradi islamska zajednica suspenduje zakone i zloupotrebljava funkciju.

Postupak protiv MUP-a
Janković je potvrdio da je kao Zaštitnik građana pokrenuo postupak kontrole rada Ministarstva unutrašnjih poslova zbog nelegalne gradnje u Novom Pazaru. Opština Novi Pazar žalila se da je policija zbog „bezbednosne procene“ odbila da učestvuje u izvršenju sudske presude kojom se nalaže rušenje nelegalnog objekta.

Državna sekretarka u Ministarstvu unutrašnjih poslova Jana Ljubičić rekla je da Janković obmanjuje javnost i stavlja na znanje da je počeo predsedničku kampanju.

Srpska napredna stranka nazvala je Jankovića „šibicarom i prеvarantom koji svе što radi, radi isključivo u cilju svojе političkе promocijе“.

Na izjave premijera i Zaštitnika građana reagovao je i narodni poslanik i lider Bošnjačke demokratske zajednice Muamer Zukorlić.

On je zahvalio premijeru Vučiću na stavu u vezi sa rušenjem bespravnog objekta u centru Novog Pazara i istakao da je dobro i mudro postupio. Zukorlić je rekao i da Zaštitnik građana svojim saopštenjem „huška državu protiv građana“.

Comments are closed.