Izručen Australijanac uhapšen u „Metropolu“

Izručen Australijanac uhapšen u „Metropolu“

Tristan Voters (foto: printskrin/The Age)

Tristan Voters, jedan od trojice Australijanaca uhapšenih u beogradskom hotelu „Metropol“ koji su osumnjičeni za međunarodni šverc kokaina, izručen je Australiji i danas se pojavio u sudu u Sidneju. Njemu je određen pritvor do početka suđenja koje je zakazano za sredinu februara, piše The Sidney Morning Herald.

Piše: Bojana Jovanović

Tridesetpetogodišnji Voters danas se kratko pojavio u sidnejskom sudu. Nije tražio da uz kauciju bude pušten na slobodu, pa će početak suđenja sačekati u pritvoru, navodi The Sidney Morning Herald.

Voters se pred australijskim sudom pojavio pošto je izručen iz Srbije.

On je, zajedno sa Rohan Arnold i Djevid Kembel, takođe Australijancima, uhapšen u hotelu „Metropol“ u Beogradu u januaru prošle godine i sve vreme se nalazio u ekstradicionom pritvoru.

Australijska policija tvrdi da su Voters, Arnold i Kembel bili uključeni u uvoz pošiljke kokaina vrednog više od 300.000 evra koja je stigla u Sidnej u aprilu 2017. godine.

Pošiljka – kontejner sa čeličnim cevima – stigla je u sidnejsku luku iz Kine. U šupljinama cevi pronađeno je 1.280 kilograma kokaina spakovanog u 2.576 paketa.

Vоters, graditelj iz Kanbere kome je adresa prebivališta hotel u Dubaiju, kako piše u sudskim dokumentima, bio je uključen u organizovanje i finansiranje uvoza kokaina, tvrdi australijska federalna policija. Na teret mu se stavljaju šverc droge i dva krivična dela zavere.

Prilikom hapšenja u hotelu „Matropol“ kod trojice Australijanaca pronađeno je 638.020 evra, 11.350 australijskih dolara, 4.000 američkih dolara, 18.300 čeških kruna, 528.000 vijetnamskih donga, 9.000 japanskih jena, 2.940 kineskih juana, 2.500 tajlandskih bahta, 863 singapurska dolara, 112.000 dinara, i jedan pištolj.

Arnold i Kembel su ranije izručeni Australiji.

Comments are closed.