Izmena veća ipak neće usporiti suđenje Šariću

Izmena veća ipak neće usporiti suđenje Šariću

Sudnica Višeg suda

Suđenje Darku Šariću i ostalim optuženim za pranje novca od sledećeg ročišta nastavlja se tamo gde je stalo pre izmene veća.

Piše: Bojana Pavlović

Predsednik sudskog veća Siniša Petrović danas je konstatovao da su pregledani dokazi i da je suđenje time došlo u fazu u kojoj je bilo pre izmene veća. Za sledeće ročište najavio je saslušanje svedoka.

Postupak je krenuo ispočetka jer je sudija Vladimir Vučinić, koji je u ovom slučaju sudio pet godina, premešten iz Posebnog odeljenja Višeg suda. Iako je suđenje bilo u završnoj fazi, novim godišnjim rasporedom Vučinić je postavljen na drugo mesto uz obrazloženje da mu je istekao mandat.

Suđenje je počelo juče, ali znatno brže. Sud je konstatovao da je optužnica već pročitana, da su branioci izneli uvodna izlaganja, a optuženi su uglavnom ostali pri odbranama koje su ranije dali.

Jedino je optuženi Radovan Štrbac delimično ponovio svoju odbranu zbog novog sudije. On je pokušao da diskredituje ključnog svedoka tužilaštva Mileta Jerkovića. Ponovio je i da su snimci prisluškivanih razgovora nezakonito pribavljeni i da stoga ne mogu da budu korišćeni kao dokaz.

Štrbac je predložio i da kao svedoci budu saslušani radnici policije koji su učestvovali u izradi snimaka i transkripata, ali i čelni ljudi iz bivše vlasti – nekadašnji predsednik Boris Tadić, bivši ministri Ivica Dačić i Snežana Malović, bivši direktor BIA Saša Vukadinović i skoro smenjeni tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

Suđenje se nastavlja 25. februara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *