Istraga protiv uhapšenih za iznudu

Istraga protiv uhapšenih za iznudu

Više tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu i zatražilo pritvor za vlasnika kluba „Havana“ Vladimira Popovića, žandarma Vojislava Kostića i Dalibora Đorića koji su u subotu uhapšeni zbog sumnje da su od dve osobe pokušali da iznude 110.000 evra, stan, druge nekretnine i automobile.

Piše: Bojana Pavlović

Osumnjičeni su sinoć saslušani, a sud im je odredio pritvor do 30 dana zbog opasnosti da bi mogli da ponove krivično delo ili da utiču na svedoke.

Popović, Kostić i Đorić sumnjiče se da su krajem decembra prošle godine u Popovićevom klubu „Havana“ naneli teške telesne povrede jednom od oštećenih pokušavajući da ga nateraju da prizna da im duguje novac, saopštila je policija.

Prilikom hapšenja, policija je kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone kojim su se dogovarali za izvršenje tih krivičnih dela, zatim više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje se pretpostavlja da su pribavljeni iznudama.

U porodičnoj kući uhapšenog Kostića policija je kod njegovog brata pronašla pištolj, municiju različitog kalibra i oko pet grama marihuane.

Protiv njega će, osim za iznudu, biti podneta krivična prijava i za proizvodnju i prodaju opojnih droga kao i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, navodi se u saopštenju MUP-a.

Comments are closed.