Istraga o ubistvu Ivanovića: Uhapšena dva policajca

Istraga o ubistvu Ivanovića: Uhapšena dva policajca

Kosovska policija uhapsila je juče dvojicu policajaca iz severnog dela Kosovske Mitrovice zbog sumnje da su manipulisali dokazima na mestu ubistva Olivera Ivanovića, piše BIRN.

Izvor: BIRN, KRIK

„Dvojica policajaca koji su obezbeđivali mesto zločina nisu izvršavali svoje dužnosti kao što bi trebalo“, rekao je za BIRN Njazi Rekha, kosovski tužilac koji istražuje slučaj ubistva Ivanovića.

Kosovska policija je saopštila i da je po nalogu Osnovnog suda u Mitrovici pretresla dve lokacije u severnom delu Mitrovice i tom prilikom pronašla pištolj i dva šaržera sa devet metaka.

Oliver Ivanović bio je lider Građanske inicijative „Sloboda, demokratija, pravda“. Ubijen je sredinom januara ispred sedišta svoje stranke u severnoj Mitrovici.

Policija Kosova je nakon ubistva izdala saopštenje u kome je zatražila pomoć građana i ponudila 10.000 evra za informacije koje mogu da doprinesu rasvetljavanju ovog slučaja.

Ivanovićevo ubistvo osudili su predstavnici Evropske unije, Srbije i Kosova. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je ubistvo Ivanovića teroristički akt.

Comments are closed.