Ispitano pet svedoka na suđenju Belivuku

Ispitano pet svedoka na suđenju Belivuku

Suđenje vođi navijača Partizana Veljku Belivuku za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića u januaru prošle godine nastavljeno je danas ispitivanjem svedoka. Osim Belivuka na optuženičkoj klupi je i Marko Miljković, dok je Mirko Kojić u bekstvu.

Piše: Bojana Pavlović

Za nešto više od sat vremena koliko je trajalo suđenje ispitano je pet svedoka koji su naveli da ostaju pri iskazima koje su dali ranije. Kao i na prošlom suđenju, sudija Slavica Nikolić nije od svedoka tražila da ponove ono što govorili tokom istrage.

Miloševićevo telo pronađeno je krajem januara prošle godine na tramvajskim šinama u centru Beograda. Belivuk je uhapšen nedelju dana kasnije. Iako je tokom istrage bio označen kao direktni počinilac ubistva, on je optužen za pomaganje nepoznatom počiniocu.

Miljkoviću i Kojiću stavlja se na teret da su kupili automobil, a Belivuku da je ukrao tablice sa drugog automobila i stavio ih na kupljeni.

Danas je svedočio Dejan Matić koji je osumnjičenima prodao „mazdu“ kojom su se dovezli i odvezli sa mesta zločina. Matić je ispričao da se godinama bavi prodajom automobila koje mu iz Austrije u Šabac gde stanuje dovozi Željko Nikolić, takođe svedok u ovom postupku.

On je ranije tužilaštvu ispričao da je mu je Nikolić dovezao očuvanu „mazdu“ austrijske registracije, zelene boje, staru petnaestak godine.

Svedok je danas da rekao automobil nije bio ocarinjen, ali da je imao papire.

Matić je ispričao da je mladić kome je prodao kola imao oko 30 godina, kačket i naočare, kao i da je bio srednje građe – ni debeo ni mršav. U istrazi je rekao da se muškarac predstavio kao Vlada i da je došao u večernjim časovima, provozao nekoliko automobila i odlučio se za „mazdu“. Mladić nije naveo za šta mu je potreban automobil, rekao je svedok u istrazi.

Prema optužnici, okrivljeni su na kupljeni automobil stavili tablice koje je prethodno Belivuk skinuo sa drugog vozila i odvezli se u Beograd.

Dva svedoka su danas govorila da su sa njihovih automobila skinute tablice, kao i oni koji su na šinama u Ulici Kraljice Marije pronašli telo Miloševića.

Na sudu se nije pojavio radnik „Gradske čistoće“ koji je čistio ulicu kada se dogodilo ubistvo, video ubicu i Miloševića koji je trčao pokušavajući da mu pobegne.

Belivuk je više puta osuđivan i to za nasilnično ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda. Bio je prijatelj i najbliži saradnik vođe navijača i kriminalca Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru 2016.

Većina članova grupe radilа је kao obezbeđenje beogradskih splavova, a pojedini su umešani i u poslove sa drogom. Belivuk je tokom istrage ispričao da je tako i upoznao Miloševića pošto su jedno vreme zajedno obezbeđivali splav „Fristajler“, ali da su prekinuli kontakt posle tuče koja je 2014. izbila među njihovim drugovima.

U trenutku ubistva Miloševića, Belivuk je trebalo da je u kućnom zatvoru na koji je osuđen zbog prebijanja pripadnika obezbeđenja direktora Partizana Miloša Vazure. On je, međutim, bio na slobodi pošto presuda nije stupila na snagu.

Pročitajte sve vesti o ovom slučaju

Pročitajte priču o Aleksandru Stankoviću

 

Comments are closed.