Inspektor u slučaju „Jovanjica“: Nije bilo pritisaka na istragu

Inspektor u slučaju „Jovanjica“: Nije bilo pritisaka na istragu

Slobodan Milenković (foto: MUP)

Inspektor Slobodan Milenković kazao je danas da nije bilo pritisaka tokom istrage u slučaju „Jovanjica“, kao i da porodica predsednika Aleksandra Vučića nije povezana sa ovim slučajem. Milenkovićevu izjavu medijima je poslalo Ministarstvo unutrašnjih poslova, ubrzo pošto je televizija N1 objavila da je on poligrafski testiran u MUP-u i da bi to mogao da bude pritisak na njega.

Piše: Milica Vojinović

U video-izjavi koja je dostavljena novinarima Milenković deluje nervozno dok objašnjava da u toku istrage koja je dovela do otkrića gotovo 650 kilograma marihuane na poljoprivrednom gazdinstvu „Jovanjica“ nije bilo pritisaka iz ministarstva.

„Moram da napomenem da od početka istrage, pa do danas, apsolutno nikakvih pritisaka nismo imali od bilo koga iz Ministarstva unutrašnjih poslova“, kazao je Milenković i naglasio da je postupak sproveden zakonito i da je u akciji učestvovalo 50 policajaca.

On je apelovao „na sve da ne vrše pritisak putem medija na policijske službenike MUP-a“ koji svoj posao rade profesionalno i zakonito.

Milenković se osvrnuo i na informacije koje su se pojavile u javnosti – da je vlasnik „Jovanjice“ odmah nakon hapšenja telefonom pozvao predsednikovog brata Andreja Vučića.

„Ni u jednom segmentu ove obrade nije pronađena bilo kakva veza porodice Vučić sa navedenim slučajem“, naveo je Milenković.

U saopštenju koje je novinarima poslato iz MUP-a navode da su Milenkovićevu izjavu poslali zbog „najnovijeg talasa izmišljotina i besmislica“ i da apeluju na pojedince da „prestanu sa plasiranjem raznoraznih neistina zarad sticanja kojekakvih koristi i poena“.

Saopštenje sa Milenkovićevom izjavom medijima je poslato istog dana kada je televizija N1 objavila da je njega pre nedelju dana poligrafski testirao Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, ali zbog drugog slučaja. Izvori iz policije su za N1 naveli da bi ovo mogao da bude pritisak na Milenkovića s obzirom na to da se dešava dok je slučaj „Jovanjica“ u žiži javnosti. 

Milenković je na poligrafu bio dan nakon što je provladin tabloid „Srpski telegraf“ objavio da su „pojedini ljudi iz samog MUP-a pokušavali predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovom bratu Andreju da napakuju umešanost u aferu ‘Jovanjica’“, piše N1.

Ranije juče na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je Milenković uhapšen, a MUP je brzo demantovao te navode.

Podsetimo, policija je krajem novembra prošle godine na poljoprivrednom dobru „Jovanjica“ u blizini Stare Pazove pronašla ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane i zaplenila oko 650 kilograma marihuane, više od 65.000 stabljika ove biljke i dva pištolja. Tada je uhapšen vlasnik ovog imanja Predrag Koluvija i osam osoba zaposlenih u ovoj kompaniji.

Ono što je razlikovalo ovu akciju policije od ostalih jeste to što se policija nije pohvalila ovom zaplenom, iako saopštenja medijima šalje i nakon mnogo manjih akcija i zaplena.

Za ceo slučaj se saznalo pošto je poslanik Miroslav Aleksić u javnost izneo detalje hapšenja. On je kazao i da je Predrag Koluvija, vlasnik poljoprivrednog imanja „Jovanjica“, nakon privođenja zatražio da obavi telefonski poziv i da je zvao Andreja Vučića, brata predsednika Srbije.

Zanimljivo je i da je „Jovanjica“ od 2016. dobila najmanje tri kredita od državne Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza u ukupnom iznosu od 3,9 miliona evra, kako je otkrio Insajder. 

Koluvija i drugi uhapšeni i dalje su u pritvoru.

3 Comments

  1. Žix kaže:

    Dovoljno je da čovek pogleda kako je ovo izneo u javnost i da mu bude jasno da ne govori istinu. Ali pametan je mali Senta vidi da ne može sa bratijom da izađe bar trenutno na kraj pa se ku.. va…

  2. Komšija sa petog kaže:

    Čim on mora da naglasi da nije bilo pritisaka i da vUČKo nema veze sa tim – DA, bilo je pritisaka i DA vUČKo ima veze sa tim. I sin mu, i brat mu…

  3. Žika kaže:

    Niko živ neće inspektoru da poveruje