„Insajder“ pozvao na bojkot ministra Vulina

„Insajder“ pozvao na bojkot ministra Vulina

Redakcija „Insajdera“ ubuduće će bojkotovati aktivnosti ministra odbrane Aleksandra Vulina nakon što je njegov Pokret socijalista izdao niz saopštenja u kojima pokušava da diskredituje rad novinara, objavila je ova redakcija.

 Pišu: Insajder, Jelena Radivojević

 „Pokret socijalista, stranka ministra Aleksandra Vulina, umesto odgovora na pitanja odlučila je da svog lidera već dva dana brani diskreditacijom novinara čiji je posao da postavlja pitanja i otkriva ono što odgovorni u Srbiji žele da zataškaju. Ovde je reč o vrlo opasnoj matrici linča na koju naiđe svako ko se usudi da samo pošteno radi svoj posao. Zbog toga je redakcija ʼInsajderʼ odlučila da više ne prati aktivnosti ministra Aleksandra Vulina i ne obaveštava javnost o njima“, navodi se saopštenju redakcije.

Vulinov pokret objavio je niz saopštenja u kojima napada glavnog i odgovornog urednika KRIK-a Stevana Dojčinović nakon što je KRIK objavio priču da Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan.

Ovakva informacija, navodi „Insajder“ u uređenim državama podrzumevala bi brzu reakciju države i njenih nadležnih organa.

„Umesto toga, u državi Srbiji novinari koji su u interesu javnosti objavili ovu informaciju pozivajući se na dokument insitutucije ove države, diskreditovani su i proglašeni stranim plaćenicima i narkomanima.“

Redakcija „Insajdera“ pozvala je kolege da se pridruže bojkotu i tako sačuvaju ono što je od profesije ostalo. Novinari dodaju da neće prestati da postavljaju pitanja – jer nadležni ne duguju odgovore novinarima već javnosti.

Detalje izveštaja Agencije pročitajte u posebnoj priči.

Comments are closed.