Insajder: Firma vođe navijača Zvezde dobila posao od EPS-a

Insajder: Firma vođe navijača Zvezde dobila posao od EPS-a

Ilustracija (foto: Insajder)

Građevinska firma „Ultra kop“, iza koje stoji jedan od vođa navijača Crvene zvezde Marko Vučković zvani Komandant, dobila je od Elektroprivrede Srbije (EPS) posao vredan više od 840.000 evra, otkriva Insajder. „Ultra kop“ je posao dobio zajedno s „Elektroizgradnjom“, firmom u vlasništvu Grada Beograda.

Izvor: Insajder

Kako navodi Insajder, konzorcijum koji čine državno preduzeće „Elektroizgradnja Beograd“ i firma „Ultra kop“ iz Beograda jedini se prijavio na EPS-ov tender za rekonstrukciju dela elektromreže u Beogradu. Procenjena vrednost ovog posla bila je gotovo 850.000 evra, a konzorcijum je ponudio cenu za oko 170 evra nižu od procenjene.

Kako navodi Insajder, „Ultra kop“ dobija četvrtinu ukupnog iznosa, odnosno nešto više od 210.000 evra.

Građevinska firma „Ultra kop“ osnovana je sredinom 2015. na adresi stadiona Crvena zvezda i poslovne zgrade u okviru stadiona u Ljutice Bogdana.

Kompanija trenutno ima tri vlasnika, a do oktobra 2016. suvlasnik sa 40 odsto bio je Marko Vučković, jedan od glavnih vođa navijača Crvene zvezde, o čemu je Insajder ranije pisao.

Iako formalno više nije vlasnik, Insajder navodi da Vučković stoji iza ove kompanije – on je prošle godine u izjavi za „Kurir“ potvrdio da i dalje ima veze sa firmom. Tada se oglasio i „Ultra kop“ iz koga su tvrdili da je Vučković samo zaposlen u ovoj firmi, kao i da „poslove dobijaju samo na osnovu kvaliteta“.

Vučković, zvani Mare ili Komandant je vođa podgrupe Delija – „Ultra bojs“. On je jedan od vođa navijačkih grupa, protiv kojih je policija podnosila krivične prijave koje ili nisu procesuirane ili su postupci trajali godinama, o čemu je Insajder pisao.

Firma „Ultra kop“ svake godine ostvaruje sve veću dobit. Tokom 2015, za samo pet meseci postojanja, ostvarila je prihod od 31,5 miliona dinara i dobit od 2,7 miliona. Već naredne godine „Ultra Kop“ je imao četvorostruko veće prihode.

Kompanija je odmah nakon osnivanja u konzorcijumu s ostalim firmama radila za EPS na projektima vrednim više od 150 miliona dinara. Detaljnije pročitajte na sajtu Insajdera.

1 Comment

  1. Dejan Andjus kaže:

    O ovim poslovima je pricao Dejan Andjus u poslednjoj emisiji pre no sto je uhapsen…