Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ traži ostavku Siniše Malog

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ traži ostavku Siniše Malog

Inicijativa „Ne da(vi)mo Beograd“ zatražila je hitnu ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog i raspisivanje lokalnih gradskih izbora nakon što je njegova bivša supruga Marija Mali u intervjuu za KRIK rekla da je organizovao bespravno rušenje objekata u Savamali.

„Zahtevamo da ostavka bude prvi korak ka krivičnom procesuiranju Siniše Malog“, piše u saopštenju Inicijative.

Inicijativa navodi da nove informacije o umešanosti gradonačelnika Siniše Malog u brojne kriminalne i koruptivne radnje koje je objavio KRIK predstavljaju „novu kost u grlu svakom poštenom građaninu, i svima onima koji Beograd smatraju svojim gradom.“

„Podsećamo da Siniša Mali nije odgovorao za svoje učešće u brojnim pljačkaškim privatizacijama. Nije odgovarao ni za afere oko offshore računa i stanova u Bugarskoj. Nije odgovarao ni za rušenje u Savamali, niti za sraman projekat ‘Beograd na vodi’, a pitanje je dana kada će još neka afera ugledati svetlost dana.“

Marija Mali, bivša supruga gradonačelnika Beograda, u intervjuu za KRIK rekla je da joj se Siniša pohvalio rušenjem objekata u Savamali rekavši da je morao da otkloni smetnje u izgradnji projekta „Beograd na vodi“.

„Ja sam u to vreme bila u Crnoj Gori sa decom koja su bila na raspustu. Izbori su bili 24. aprila, on je odmah sutradan došao avionom. Ispričao je to kao najobičniji dogadjaj. ‘Imao sam problem, neki nisu hteli da se isele. Organizovao sam akciju raščišćavanja. Došli ljudi u sred noći, malo tamo nešto polupali. Ništa strašno nisam uradio’. To su bile, po njegovim rečima, neke barakice tamo, kolibice“, rekla je.

Ona je za KRIK govorila i o drugim sumnjivim poslovima Siniše Malog. Pročitajte ceo intervju.

Comments are closed.