Imovina, poslovi i prekršaji predsedničkih kandidata

Imovina, poslovi i prekršaji predsedničkih kandidata

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK objavljuje profile predsedničkih kandidata u bazi podataka o imovini političara. Novi podaci otkrivaju šta od nekretnina poseduju, s kim su poslovali i da li su prekršajno ili krivično kažnjavani.

Prema sakupljenim podacima, najvredniju imovinu poseduju sadašnji premijer Srbije Aleksandar Vučić i njegova porodica. Vlasnici su više stanova u Beogradu i zemlje koji ukupno vrede 1,2 miliona evra.

Drugi na listi je Vuk Jeremić – iako nema imovinu na svoje ime, stanovi, kuće i zemljište koje poseduju njegove supruga i majka vredni su više od 750 hiljada evra.

Na poslednjem mestu po vrednosti nekretnina nalazi se predsednički kandidat Luka Maksimović čija uža porodica poseduje imovinu vrednu oko 65 hiljada evra.

KRIK-ova baza pokazuje da su predsednički kandidati sklapali različite poslove, a jedan od njih osnovao je i ofšor kompaniju. U bazi možete pročitati i detalje o saobraćajnim prekršajima, krivičnim i drugim postupcima i otkriti koji kandidati za predsednika su bili u vezi sa članovima kriminalnog miljea.

Pročitajte sve detalje u bazi na ovom linku.

Zanimljive podatke možete deliti na društvenim mrežama direktno sa profila ministara. Koristite haštag #imovinapoliticara

Pomozite KRIK-a da nastavi da istražuje imovinu političara u Srbiji. Donirajte nas.

Comments are closed.