Ilinčić: Ne izbegavam plaćanje poreza

Ilinčić: Ne izbegavam plaćanje poreza

Roksanda Ilinčić (foto: printscreen)

Svetski poznata dizajnerka srpskog porekla Roksanda Ilinčić kaže za Mrežu za istaživanje kriminala i korupcije – KRIK da je njena ofšor kompanija „Greenland Property Limited“ neaktivna, kao i da ona uredno plaća porez u Velikoj Britaniji.

Piše: Dragana Pećo

KRIK je juče objavio da su Roksanda Ilinčić i njen suprug 2013. bili vlasnici ofšor kompanije „Greenland Property Limited“ na Britanskim Devičanskim Ostrvima.

Do ovih podataka, KRIK je došao pretažujući bazu „Panamska dokumenta“ u kojoj su dokumenta i mejlovi procurili od „Mossack Fonseca“, agencije za osnivanje i vođenje ofšor kompanija. Kod ove agencije je registrovan i „Greenland Property Limited“.

Roksanda Ilinčić navodi za KRIK da ne izbegava plaćanje poreza ili skrivanje vlasništva njene imovine.

Kompanija ’Greenland Property’ je trenutno neaktivna i nema nikakvu imovinu“, navodi se u pisanoj izjavi Ilinčić za KRIK.

Prema podacima Agencije za privredne registre, „Greenland Property Limited“ danas ima 50 odsto udela u firmi „MP Invest doo“ iz Beograda koja je i dalje aktivna.

Novinari KRIK-a juče su objavili spisak poznatih biznismena i javnih ličnosti koji se pojavljuju u „Panamskim dokumentima“.

KRIK je među 100 svetskih medija koji učestvuju u ovom istraživanju koje predvode Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara – ICIJ i nemački list „Zidojče cajtung“.

Comments are closed.