Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata Srbije i zemalja EU

Hapšenje zbog falsifikovanja dokumenata Srbije i zemalja EU

Jedanaest osoba uhapšeno je pod sumnjom da su članovi organizovane kriminalne grupe koja je falsifikovala dokumenta Republike Srbije i zemalja Evropske unije, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova. Sumnja se da je grupa na ovaj način nezakonito stekla više od 140.000 evra.

Piše: Jelena Radivojević

Među uhapšenima je i osoba za koju se sumnja da je bila organizator ove kriminalne grupe. On je osumnjičen da je izradu i štampanje falsifikovanih dokumenata organizovao u iznajmljenim stanovima širom Srbije.

Nakon što dobiju fotografije i podatke od osoba koji su tražili falsifikovana dokumenta, članovi grupe su ih skenirali i obrađivali na uređajima visoke rezolucije, navodi policija. Potom su izrađivali vozačke i saobraćajne dozvole, lične karte, pasoše i druga dokumenta.

Policija navodi i da su uhapšeni izradom falsifikovanih dokumenata stvarali uslove za izvršenje krivičnih dela.

Grupa je, navodi policija, bila aktivna od 2016. do danas, a na ovaj način zaradila je više od 140. 000 evra. MUP nije saopštio imena osumnjičenih.

Među jedanaest uhapšenih su osobe iz Kraljeva, Kruševca, Novog Pazara i Beograda. Sumnja se da je grupa imala razgranatu mrežu distribucije i naručilaca dokumenata širom Evropske unije.

Akcija je izvedena u saradnji sa Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA) i Tužilaštvom za organizovani kriminal (TOK), navodi MUP.

Comments are closed.