„Grobari Obrenovac“ osumnjičeni da su na „Vajberu“ organizovali napad na auto-putu

„Grobari Obrenovac“ osumnjičeni da su na „Vajberu“ organizovali napad na auto-putu

Snimak napada na auto-putu (foto: printskrin Tviter)

Zbog sumnje da su se na Vajberu“ dogovorili da navijače Crvene zvezde napadnu na auto-putu „Miloš Veliki“, a potom i zaustavili saobraćaj i palicama, bakljama i staklenim flašama nasrtali na vozila, podnete su krivične prijave protiv 16 mladića, rečeno je iz Osnovnog tužilaštva u Obrenovcu za KRIK. 

Piše: Jelena Radivojević

Osumnjičeni su, kako piše u krivičnim prijavama, u grupnom razgovoru „Grobari Obrenovac“ na „Vajberu“ organizovali napad na navijače Crvene zvezde nakon fudbalske utakmice protiv kluba „Young boys“ tokom kvalifikacija za takmičenje Liga šampiona, rečeno je iz Osnovnog tužilaštva u Obrenovcu za KRIK. „Grobarima“ se nazivaju navijači Partizana.

Osmorici mladića je nakon saslušanja u tužilaštvu određen pritvor do 30 dana, a jednom od osumnjičenih određena je blaža mera – zabrana komunikacije sa onima koji su u bekstvu, na šta će tužilaštvo uložiti žalbu, rečeno je novinarima KRIK-a u ovoj instituciji.

Jedan mladić je danas uhapšen i čeka saslušanje.

Među osumnjičenima su i dva maloletnika, pa se postupak protiv njih vodi odvojeno.

Neki osumnjičeni su i ranije imali problema sa zakonom, saznaje KRIK.

S obzirom da su neki od osumnjičenih i dalje u bekstvu i nisu saslušani, iz tužilaštva nisu hteli da odgovore da li su uhapšeni priznali da su učestvovali u ovom događaju.  

Napad se, podsetimo, dogodio u noći između utorka i srede na auto-putu „Miloš Veliki“ kada je grupa maskiranih ljudi nasilno zaustavila saobraćaj i bakljama, palicama i staklenim flašama nasrtala na vozila. Tada je nekoliko osoba povređeno, a oštećeno je i nekoliko automobila. 

Nakon što je policija krajem prošle nedelje uhapsila neke od osumnjičenih, direktor policije Vladimir Rebić obavestio je javnost da su prilikom pretresa stana uhapšenih pronađene baklje, palice i drugi predmeti za koje se sumnja da su korišćeni tokom napada na auto-putu.

Policija se o incidentu oglasila tek pošto su mediji izvestili o tome, a na društvenoj mreži “Tviter” se pojavio i video-snimak napada uz komentar da se radi o navijačima Partizana.


2 Comments

  1. Drzimo medije kaže:

    Necu da cinkarim i kukam ,al kako uvek za sve se protiv grobara pokrene hajka i hapsenje ? Dal nekad neko drugi ogovara za neko delo ili ubistvo i dal mu se posveti toliko medijske paznje il se ipak to ostavlja samo za oredjene ? Pitanje za sve medije i novinare sta su vam navijaci partizana toliko uradili kad njih predstavljate kao jednu crnu grupu dok ona crvena radi sve to iste stvari cak i gore ?

  2. Grobar kaže:

    A ko je ubio Demira?