Gradski čelnici izbegavaju pitanja o optužbama premijera

Gradski čelnici izbegavaju pitanja o optužbama premijera

Proslava slave grada Beograda (foto: beoinfo)

Dan pošto je premijer Aleksandar Vučić optužio najviše organe grada Beograda za rušenje objekata u Savamali, nije bilo moguće dobiti komentar prvog čoveka prestonice Siniše Malog i gradskog menadžera Gorana Vesića.

Piše: Bojana Pavlović

Dvojica čelnika grada nisu se odazivali na pozive novinara Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK koji su pokušali da dobiju odgovor u vezi za optužbama koje je izneo premijer.

Gradonačelnik se nije pojavio ni na svečanosti povodom obeležavanja krsne slave grada Beograda.

Goran Vesić trebalo je da otvori letnju sezonu na Adi Ciganliji, ali je u poslednjem trenutku otkazao dolazak. Sa proslave slave otišao je posle samo nekoliko minuta i izbegao pitanja novinara.

Na proslavi su se pojavili zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović i pomoćnik prvog čoveka prestonice Borko Milosavljević.

Mladenović je istakao da je gradonačelnik bio sprečen da prisustvuje proslavi, a o jučerašnjim navodima premijera nije želeo da govori.

„Istraga je u toku, tužilaštvo će saopštiti svoje i nemam više šta da kažem“, rekao je Mladenović za KRIK.

Borko Milosavljević, pomoćnik gradonačelnika Beograda je opomenuo novinare KRIK-a da su došli na slavu i nije želeo da odgovora na pitanja.

Da podsetimo, premijer Vučić juče je rekao da iza rušenja u Savamali stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu, ali nije želeo da imenuje odgovorne.

„Mislim da je njihov motiv bio najčistiji, da su hteli da obezbede najčistiji prostor, čisteći nešto od kriminalaca”, rekao je Vučić.

Ovo je u javnosti otvorilo sprekulacije da će gradonačelnik Mali podneti ostavku, ali o ovome niko od predstavnika grada koje je KRIK kontaktirao nije želeo da govori.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

1 Comment

  1. PEDJA GAVROVIĆ kaže:

    STRAŠNO BAHATO I VANDALISTIČKO PONAŠANJE TREBA POD HITNO SANKCIONISATI KRIVIČNIM MERAMA U KORENU. MENI SU TAKAV ISTI ZLOČINAČKI ČIN SAMOVLASNO POČINILI NAPADOM BAGEROM NA MOJU IMOVINU JOŠ DAVNE 2007 GOD.27.01 NA UGLU KOSOVSKE I TAKOVSKE ULICE U BEOGRADU I PORUŠILI MI KUĆU -STAMBENI I RADNI PROSTOR OD 196M2 I TO NA SVETOG SAVU U ZIMI KAD MU VREME NIJE.I NIKOM NIŠTA? OSIM NJIMA NASILNICIMA 4990m2 i DO DANAŠNJEG DANA NISU SE SETILI DA REŠE TAJ SLUČAJ BEZAKONJA NAD IMOVINOM GRADJANINA U KVAZI DEMOKRATSKOM DRUŠTVU.POGLEDAJ TE NA YOU TUBEU BEZAKONJE SRBIJ I SVE ĆE VAM POSTATI JASNIJE I VRLO SLIČNO SA OVIM FANTOMSKIM SLUČAJEM .UKOLIKO IMATE ŽELJU DA ISTRAŽUJETE U VEZI OVOG MOG SLUČAJA JAVITE SE .S POŠTOVANJEM I SREĆNO PEDJA GAVROVIĆ