Gradska vlast ima 60 dana da odluči o smeni Nikole Ristića

Gradska vlast ima 60 dana da odluči o smeni Nikole Ristića

Nikola Ristić i Siniša Mali (foto: beograd.rs)

Gradska uprava grada Beograda ima zakonski rok od 60 dana da obavesti Zaštitnika građana da li je postupila po njegovoj preporuci o razrešenju načelnika beogradske Komunalne policije Nikole Ristića, odnosno da ga obavesti o razlozima zbog kojih nije postupljeno u skladu sa ovom preporukom.

Piše: Bojana Jovanović

Zaštitnik građana juče je gradskoj upravi dostavio preporuku za smenu načenika komunalne policije zbog nezakonitosti koje su utvrđene u postupanju prema novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i Istinomera.

U postupanju Komunalne policije Grada Beograda prema novinarskoj ekipi KRIK-a 21. oktobra 2015. godine bilo je nedostataka, od kojih se najznačajniji odnose na nezakonito oduzimanje predmeta i brisanje snimaka iz fotoaparata, navodi Zaštitnik građana.

Načelnik Nikola Ristić nezakonito je sprečavao snimanje postupanja Komunalne policije, a tokom postupka kontrole je Zaštitniku građana dao je neistinite podatke o oduzimanju predmeta, koji su u očiglednoj suprotnosti sa sadržajem audio-video snimka tog događaja dostupnih javnosti, navodi se u preporuci o njegovom razrešenju.

 

1 Comment

  1. Данко Б. Марин kaže:

    Видесмо бруку са Гашићем – ова траје и спрема се дизање на виши степен : етичког дна!