parallax background

Gradonačelnikova priča

Kao gradonačelnik Beograda i blizak saradnik premijera Aleksandra Vučića, Siniša Mali je ponosan što je moderan i progresivan lider. Školovao se u Americi, kao vrlo mlad vodio je važan sektor u Agenciji za privatizaciju i važi za nekorumpiranog porodičnog čoveka, te iskusnog preduzetnika. No, istraživanje njegovih poslovnih aranžmana, otkriva znatno drugačiju sliku o njemu. Mali upravlja mrežom ofšor firmi preko kojih učestvuje u tajnoj kupovini nekretnina, ali i sumnjivim poslovima u vezi sa privatizacijom državnih preduzeća. Kompanije u čijim privatizacijama je učestvovao su uglavnom bankrotirale, a porodice radnika ostale bez posla. Porodica gradonačelnika, s druge strane, iz svakog posla izašla je bogatija.

KRIK otkriva najveće tajne gradonačelnika Siniše Malog.

Istraživanja

SRBIJA BEOGRAD NA VODI RUSENJE

Siniša Mali pomogao ocu da privatizuje „Bratstvo“


Zbog sumnje da je Siniša Mali, tada službenik Agencije za privatizaciju, svom ocu otkrio informacije koje su mu pomogle da kupi proizvođača vagona „Bratstvo“, Ministarstvo privrede je 2004. tražilo da se poništi prodaja. Agencija, međutim, nije želela da postupi po nalogu ministarstva, a „Bratstvo“ je nakon nekoliko godina pod upravom oca Siniše Malog i njegovog partnera propalo.

Cela priča
Sinisa Mali_Compost Group_1025x540

Siniša Mali nezakonito dobio 10 hektara državne zemlje


Firma gradonačelnika Beograda Siniše Malog i njegove porodice besplatno je dobila 10 hektara državnog zemljišta. Njihov poslovni partner Srđan Gajić nezakonito je preneo zemlju s privatizovanog preduzeća u vlasništvo njihove firme zbog čega je osuđen. Protiv porodice Mali nije vođena istraga.

Cela priča
Sinisa Mali 1025×540

Siniša Mali tajno kupio 24 stana na bugarskom primorju


Gradonačelnik Beograda i jedan od najbližih saradnika premijera Srbije Aleksandra Vučića, kao direktor dve misteriozne ofšor firme kupio je 23 luksuzna apartmana u bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“. U istom odmaralištu, Mali je kupio jedan apartman u svoje ime. Ove nekretnine otkupio je od direktora ruske kompanije „Lukoil“ kojoj je Mali još 2003. godine pomogao da privatizuje srpske pumpe „Beopetrol“.

Cela priča

ReakcijePratite najvažnije reakcije na priče o gradonačelniku Beograda Siniši Malom. Stranicu ćemo svakodnevno ažurirati novim informacijama.

Ceo tekst


Siniša Mali nije dao odgovor o državnoj zemlji koju je prisvojio, niti o ofšor firmama preko kojih je kupovao luksuzne nekretnine u Bugarskoj.

Ceo tekst

Povezane vesti

Video

Popularno na tviteru

Novinarski tim

KRIK - Mreža za istraživanje kriminala i korupcije