Božović: Gradnja parkinga u Savamali dokaz divlje gradnje

Božović: Gradnja parkinga u Savamali dokaz divlje gradnje

Balša Božović (foto:mc.rs)

Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Beogradu Balša Božović ocenio je da je davanje dozvole za izgradnju parkinga na mestu bespravno srušenih objekata u Savamali dokaz da je ceo projekat „Beograd na vodi“ – projekat divlje gradnje.

Piše: Bojana Jovanović

„Rušenje Savamale i današnje davanje dozvole za gradnju parkinga na mestu na kojem je vršeno pravno i fizičko nasilje na najslikovitiji način opisuje ideju razvoja društva i grada Beograda koju ima Srpska napredna stranka. Ovo je dokaz da je ceo projekat ‘Beograda na vodi’ projekat divlje gradnje“, naveo je Božović u saopštenju.

Božović je istakao da je divlja gradnja oslikana u nepoštovanju procedura i vladavine prava i naveo da vlast nastavlja da opstruiše istragu o rušenju privatnih objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamali u izbornoj noći.

Podsetimo, Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK juče je objavila da je Grad Beograd preduzeću „Beograd na vodi“ izdao dozvole za gradnju parkinga na mestu bespravno porušenih objekata u Hercegovačkoj ulici. Dozvola je izdata 19. septembra, a radovi na izgradnji parkinga su u toku.

Od rušenja objekata u vlasništvu privatnih firmi prošlo je skoro šest meseci i još uvek nije poznato ko je u izbornoj noći 24. aprila bagerima rušio objekte, niti ko je naložio da se objekti sruše. Nepoznati izvršioci te noći su legitimisali i zadržavali slučajne prolaznike, a policija odbila da izađe na teren. Zaštitnik građana Saša Janković utvrdio je da je policija neizlaskom na mesto događaja prekršila zakon i da je takvo naređenje stiglo s „vrha“.

I dok Gradonačelnik Beograda Siniša Mali negira da su gradske vlasti imale bilo kakve veze sa rušenjem, premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da iza rušenja stoje „najviši organi gradske vlasti“, ne precizirajući koji tačno.

Tužilaštvo više od pet meseci ispituje šta se te noći desilo u Hercegovačkoj, ali javnosti ne saopštava detalje.

Pročitajte sve vesti o bespravnom rušenju u Savamali

Pogledajte snimke rušenja objekata u Savamali

Comments are closed.