Goranu Makragiću određen pritvor zbog tuče

Goranu Makragiću određen pritvor zbog tuče

Goran Makragić (foto: temnic.info/Viši sud u Kruševcu)

Kontroverznom kruševačkom biznismenu Goranu Makragiću koji je prošle subote uhapšen zbog učestvovanja u tuči ispred kruševačkog kafića „Kafanica“, sud je odredio pritvor do mesec dana. Makragić je ranije saslušavan u vezi sa prebijanjem opozicionog političara Borka Stefanovića, blizak je Zvonku Veselinoviću, a njegovo ime pominje se i u vezi sa pretnjama upućenim Mariji Lukić.

Piše: Milica Vojinović

Makragića i trojicu muškaraca policija je uhapsila nakon subotnje tuče. Posle dvodnevnog policijskog zadržavanja, sud im je u utorak odredio pritvor koji može da traje do mesec dana, rečeno je novinarima KRIK-a iz Osnovnog tužilaštva u Kruševcu.

Osim Makragića, u pritvoru su i Veljko Veljković, Dalibor Milenković i Dejan Kosić. Svi se sumnjiče za nasilničko ponašanje.

Podsetimo, tuča se dogodila u subotu uveče na stepeništu ispred „Kafanice“ u Kruševcu, a povređena su sva četvorica učesnika. Kako je pisao N1, Makragić je zadobio više uboda nožem.

On je u poslednjih nekoliko meseci više puta bio tema u javnosti. U decembru prošle godine saslušan je u vezi sa napadom na jednog od predstavnika opozicionog Saveza za Srbiju Borka Stefanovića u Kruševcu. Stefanović je tada govorio o Makragićevoj umešanosti u prebijanje i o njegovim vezama sa uhapšenima u ovom slučaju. Makragić je pred tužiocem, međutim, negirao ove optužbe.

O Makragiću je govorila Marija Lukić koja je predsednika opštine Brus Milutina Jeličića Jutku prijavila zbog višegodišnjeg seksualnog uznemiravanja. U emisiji „Život priča“, ispričala je da joj je Makragić pretio nakon što je na svom fejsbuk profilu objavila poruke koje joj je Jeličić slao terajući je da ih obriše i da ne prijavljuje Jeličića policiji.

Ovaj kontroverzni kruševački biznismen već je imao problema sa zakonom. Početkom dvehiljaditih više puta je uslovno osuđivan, a nekoliko krivičnih prijava podnetih protiv njega zbog nasilničkog ponašanja, ugrožavanja bezbednosti i iznude, je odbačeno.

Poslednji put Makragić je osuđen u januaru ove godine zbog nelegalnog iskopavanja šljunka. Sudilo mu se sa dvojicom ozloglašenih biznismena koje kosovsko tužilaštvo sumnjiči u istrazi ubistva srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića – Zvonkom Veselinovićem i njegovim kumom Milanom Radoičićem.

Makragić i Veselinović nepravosnažno su osuđeni na po dve godine zatvora, dok je Radoičić oslobođen optužbi. Kako je utvrđeno, oni su nelegalno kopali šljunak, a zatim ga koristili za gradnju Koridora 10.

Restorani i kopanje šljunka

Na saslušanju u vezi sa napadom na Borka Stefanovića Makragić je tvrdio da se bavi isključivo biznisom.

Većina firmi koje je posedovao bavile su se ugostiteljstvom, pokazuju podaci Agencije za privredne registre. U njegovom vlasništvu je kompanija „Gold 037“ preko koje je držao restoran „Sloboda“ u Vrnjačkoj banji, kao i firmu „Strukta“ u Sloveniji.

Posedovao je i firmu „Mak 037“ preko koje je držao i brojne kafiće u više gradova u Srbiji, a koja se bavila i izgradnjom puteva. Preko ove kompanije gradio je deo Koridora 10 koristeći protivzakonito iskopan šljunak, kako je utvrdio sud.

Ova kompanija dobila je i najmanje dva tendera – hotel u njenom vlasništvu dobio je posao reprezentacije grada Kruševca, a unajmila ju je i kruševačka gradska toplana da za oko 12.700 evra prevozi ugalj.

Restoran „Bacardi“ u Kruševcu bio je u Makragićevom vlasništvu do sredine 2017. godine

Pročitajte više o Goranu Makragiću

1 Comment

  1. alex kaže:

    Daj sada te šipce da pofvatamo…na redu su.