Gašić o vezama sa Jotkinom grupom: „Nemam šta da razgovaram sa Vama“

Gašić o vezama sa Jotkinom grupom: „Nemam šta da razgovaram sa Vama“

Bratislav Gašić (foto: minrzs.gov.rs)

Direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić nije želeo da razgovara sa novinarima KRIK-a i objasni da li je i u kakvom je odnosu sa poznatim kruševačkim kriminalcem Zoranom Jotićem Jotkom. U jednom od razgovora koji je prisluškivala policija, član ove grupe je rekao da Jotić nema razloga da se ikog plaši jer je „Gašić kod  njega na kazanu“, odnosno na njegovom platnom spisku, otkrio je KRIK jutros.

Piše: Milica Vojinović

Gašić nije odgovorio na pitanja koja su mu novinari KRIK-a juče uputili na mejl, a danas nije želeo da priča sa novinarkom KRIK-a kada ga je pozvala telefonom.

„Nemam šta da razgovaram sa Vama“, rekao je i odmah prekinuo vezu.

Podsetimo, KRIK je objavio sadržaj prisluškivanih razgovora između članova kruševačkog kriminalnog klana Zorana Jotića Jotke koji se koriste kao dokazi na suđenju ovoj grupi. U jednom od razgovora, Jotićev prijatelj, takođe optužen u ovom pustupku, kaže da Jotić ne mora da se plaši neprijatelja jer ima veze sa moćnim ljudima. 

„Ko da ga ubije? Pa Bratislav Gašić je kod njega na kazanu. Nema ko da ga ubije“. Izraz „biti na kazanu“ znači da ta osoba prima novac od nekoga.

U prisluškivanim razgovorima koji su pušteni na suđenju Jotićevoj grupi čulo se i kako njeni članovi pominju ministra, ali ga ne imenuju.

Jedan od njih govori „Da vidimo sa našim ministrom“ na šta Jotić konstatuje „Ćuti, on nam je zlatan“.

Jotić predvodi brutalnu kriminalnu grupu iz Kruševca za kojoj se sada sudi za ubistvo kruševačkog kriminalca Dejana Stankovića Ždrokinca. Šef i članovi ove grupe ranije su osuđivani jer su devedesetih reketirali kruševačke biznismene, a Jotić i zbog podmićivanja sudije Vrhovnog suda. 

Više o Jotkinoj grupi pročitajte ovde

Više detalja sa suđenja Jotićevoj grupi pročitajte ovde

Comments are closed.