Dvostruko ubistvo na Banjici

Dvostruko ubistvo na Banjici

Dva muškarca ubijena su danas prepodne u pucnjavi u beogradskom naselju Banjica. U trenutku pucnjave, u ulici je bila velika saobraćajna gužva.

Piše: Milica Vojinović

Prema nezvaničnim informacijama, dve osobe na motoru obišle su kolonu autobusa i pucale u sivi „pežo“ koji je stajao u koloni.

Jedan od muškaraca iz „pežoa“ usmrćen je na mestu, a drugi je otvorio vrata automobila i pokušao da pobegne. Nakon intervencije hitne pomoći i drugi muškarac je preminuo.

Napadači su nepoznati i policija za njima traga.

Prema pisanju medija, ubijeni su Ivan Ćirić (38) i Ivan Milić (31). Ćirić je policiji i javnosti poznat od ranije – u februaru ove godine preživeo je pokušaj likvidacije kada je ispod njegovog automobila eksplodirala bomba. Mediji su preneli da je Ćirić nekoliko puta izbegao ubistvo i da je privođen zbog prodaje narkotika.

Ulica u kojoj se ubistvo dogodilo je izuzetno prometna, i u trenutku pucnjave u njoj je bila velika saobraćajna gužva.

Niko od građana, međutim, nije povređen.

Ubistva koja se dovode u vezu sa kriminalnim obračunima neretko se dešavaju u sred dana i na prometnim mestima, pokazuju podaci koje su sakupili novinari KRIK-a i Radija slobodna Evropa (RSE) u okviru projekta „Crna knjiga“.

„Crna knjiga“, baza ubistava koja imaju karakteristike mafijaških obračuna, pokazuje da se u proseku na svake tri nedelje dogodi neka likvidacija.

Podaci o uspesima države da razreši ova ubistva su poražavajući – u potpunosti je, sa izrečenim presudama, rešeno tek četiri od 95 ubistava.

Detaljnije pročitajte u „Crnoj knjizi“

Comments are closed.