Dvojica policajaca uhapšena zbog sumnje da su pomogla Belivuku

Dvojica policajaca uhapšena zbog sumnje da su pomogla Belivuku

Veljko Belivuk i Marko Miljković (foto: screenshot)

Dvojica policajaca uhapšena su zbog sumnje da su u okviru akcije hapšenja Veljka Belivuka, vođe grupe „Principi“ bliske kavačkom klanu, i njegovih saradnika površno pretresli jedan stan i tako im pomogli, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova. Belivuk i još 21 osoba osumnjičeni su za tri ubistva, trgovinu drogom i posedovanje oružja.

Piše: Bojana Jovanović

„Postoje osnovi sumnje da su P.L. i B.V. 4. februara ove godine prilikom pretresa stana i drugih prostorija… svesno i voljno površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela“, piše u saopštenju policije i dodaje se da se policajci terete za pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela.

Naknadnim pretresom stana, navodi se dalje u saopštenju, u njemu je pronađen pištolj.

Uhapšeni policajci sumnjiče se i da nisu oduzeli novac koji je u stanu pronađen prilikom pretresa.

Belivuk, njegova desna ruka Marko Miljković i ostali osumnjičeni članovi grupe uhapšeni su prošle nedelje. Protiv njih je pokrenuta istraga zbog sumnje da su ubili tri osobe – kriminalca Milana Ljepoju, navijača Gorana Veličkovića i Zdravka Radojevića. Njih su, kako sumnja tužilaštvo, namamili u kuću u Ritopeku u Beogradu i tu ih ubili.

Osim ubistava, grupa se tereti za trgovinu drogom i posedovanje oružja – a deo je pronađen u prostorijama koje je grupa koristila na stadionu Partizana. Detaljnije pročitajte ovde.

Ova grupa imala je jake veze u policiji i politici.

Belivuk je bio blizak žandarmu Nenadu Vučkoviću Vučku, a bio je u kontaktu i sa Dijanom Hrkalović bivšom državnom sekretarkom Ministarstva unutrašnjih poslova.

Član Belivukove grupe koji je takođe uhapšen i pod istragom, Boris Karapandžić, uslikan je sa sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića kako navija na svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. godine. Sa njima je tada u društvu bio i Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, koji je više puta viđan sa predsednikovim sinom. Vidojević je ranije bio blizak Belivuku i poput njega se u policiji vodio kao član kavačkog klana.  

Borko Aranitović, koji je za vođe navijača radio kao obezbeđenje u beogradskim noćnim klubovima, bio je angažovan kao obezbeđenje na inauguraciji predsednika Vučića. 

Ova grupa se smatrala i veoma bliskom kavačkom kriminalnom klanu koji je godinama u ratu sa suparničkim, škaljarskim klanom. Više o tome pročitajte ovde.

Pročitajte više o Belivuku

Comments are closed.