Đukanović: Novinari KRIK-a nepismeni i zlonamerni

Đukanović: Novinari KRIK-a nepismeni i zlonamerni

Narodni poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Đukanović nazvao je novinare KRIK-a nepismenim, pokvarenim i zlonamernim zbog priče o kladionici „Meridian“ nastale u okviru „Rajskih papira“.

Piše: Milica Vojinović 

Đukanović je u svom vlogu (video blogu) objavljenom na jutjub-u zaključio da je firma koja drži kladionice „Meridian“, a u kojoj je on radio, pomenuta u KRIK-ovom istraživanju da bi se „nekako uvezala sa njim ne bi li se obrukala sadašnja vlast“.

„Valjda je bila poenta svrstati tu firmu gde sam ja radio u gomilu onih nekih drugih firmi i povezati mene kao Vladimira Đukanovića, poslanika SNS-a, sa tom firmom – pa eto, oni su ofšor, pa on je omogućavao ofšor i takve slične gluposti i onda vidite koliko se tu radi o nepismenom svetu ili onako krajnje zlonamernom svetu“, rekao je on.

KRIK je, podsetimo, juče objavio otkrića o najpoznatijim srpskim državljanima čiji se poslovi pojavljuju u procurilim „Rajskim papirima.“ Dokumenta pokazuju da je „Meridian“, jedna od najvećih domaćih kladionica, pokrenula posao internet klađenja na Malti 2007. godine. KRIK je u tekstu naveo i da mnoge svetske kockarske kompanije imaju centralu u ovoj državi zbog poreskih olakšica koje ova zemlja nudi.

Đukanović je u videu naširoko govorio o onlajn klađenju i rekao da „Malta ne spada uopšte u red zemalja koja vam daje nekakve poreske olakšice u tome, naprotiv, veoma je rigidna po tom pitanju“. Njegova tvrdnja se ne poklapa sa onim što piše na zvaničnom sajtu malteške Uprave za igre na sreću.

„Nerezidenti koji odluče da se presele na Maltu imaju pravo da koriste veoma atraktivne mogućnosti poreskog planiranja“, piše na sajtu.

Narodni poslanik SNS-a kazao je da je ono što je KRIK objavio „tendenciozno, bezobrazno, besmisleno i zlonamerno pisanije.“

„Isključivo tendenciozno pišete, jer vam je neko dao zadatak da ovakve stvari radite. Znači ja sam vam sada pokazao koliko ste nepismeni, crno na belo vam dokazao, koliko ste čak i zlonamerni. Ovde ste pokazali svu moguću nepismenost, pokvarenost, zlonamernost“, rekao je Đukanović.

On se na kraju obratio uredniku KRIK-a Stevanu Dojčinoviću i novinarki Dragani Pećo.

„Pročitajte nešto o toj tematici, nemojte lupati gluposti, nemojte da dovodite sebe u situaciju da iznosite nešto što veze blage nema sa životom.“

Više o „Rajskim papirima“ pročitajte u posebnom tekstu.

1 Comment

  1. Tibor kaže:

    Nije trebalo da se vadi. Sad je očigledno da i on ima udela u Meridijanu. Možda je on „perač pranja novca“ kako sam kaže, za establisment??