DS traži zasedanje skupštine povodom slučaja Lončar

DS traži zasedanje skupštine povodom slučaja Lončar

Goran Ćirić (foto: DS)

Poslanički klub Demokratske stranke (DS) zatražiće od predsednice Narodne skupštine da zakaže vanrednu sednicu na kojoj bi se ispitale informacije o vezama ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa zemunskim klanom.

Piše: Bojana Jovanović

„Informacije koje su se pojavile u javnosti, koje ministra Lončara povezuju sa zemunskim klanom obavezuju Narodnu skupštinu da ispuni svoju ulogu kontrolora izvršne vlasti i zakaže sednicu na kojoj bi ministar Lončar i Vlada Srbije politički odgovarali povodom ovih zaprepašćujućih saznanja“, naveo je u saopštenju šef poslaničke grupe DS-a Goran Ćirić dodajući da tužilaštvo i MUP moraju da otvore istragu i sve profesionalno ispitaju.

Ćirić je istakao da zakazivanje sednice ne zavisi od dobre volje vladajuće koalicije i da predsednica Skupštine ima obavezu da sednicu zakaže na zahtev bilo koje poslaničke grupe.

„Ukoliko se to ne desi, biće jasno da postoji namera da se ovaj ozbiljan slučaj zataška, kao što je već urađeno sa slučajem vlasništva nad stanom koji je pripadao Zemunskom klanu. Ministar ne sme da izađe na mala vrata i iz ovog slučaja, a ovo ne sme biti još jedan od skandala ove vlasti koji će biti zataškan.“

On je naveo i da sumnje o umešanosti najviših državnih funkcionera u ovakve slučajeve ruše dostojanstvo institucija.

„Niko nije i ne sme biti imun pred zakonom, a posebno kada je reč o državnim funkcionerima“, istakao je Ćirić.

Pročitajte sve vesti o Zlatiboru Lončaru

Pročitajte: Ministar Lončar u stanu zemunskog klana

Comments are closed.