Dosta je bilo: Odgovornost tužilaštva za Vulina i tetku

Dosta je bilo: Odgovornost tužilaštva za Vulina i tetku

Pokret „Dosta je bilo“ traži odgovornost tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića zbog obustavljanja postupka protiv ministra odbrane Aleksandra Vulina u vezi sa poreklom novca kojim je kupio stan, navodi se u saopštenju koji je ovaj pokret danas izdao.

Izvor: DJB

„Za dve godine tužilaštvo se nije pomaklo ni milimetar u istrazi o 200.000 evra u kešu za kupovinu Vulinovog trosobnog stana na Zvezdari. Zahtevamo od Republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac da po službenoj dužnosti pokrene postupak“, piše u saopštenju DJB-a.

Ovaj pokret ističe da je tužilac Nenadić odustao od gonjenja Vulina nakon što je dve godine držao predmet u fioci pod izgovorom da policija nije htela da sarađuje. Iz DJB-a dodaju da tužilaštvo ima sve zakonske mere da natera policiju da radi svoj posao.

„Da li je tužilaštvo saslušalo Vulina i njegovu tetku? Da li je kontaktiralo Upravu carina, Narodnu banku Srbije, kanadske i španske vlasti sa kojima Srbija ima odličnu saradnju i utvrdilo tokove i poreklo novca? Legalan novac uvek ostavlja trag. Zbog čega tužilac ne radi svoj posao? Da li je bilo političkih pritisaka i od strane koga? Hoće li ministar Vulin da objasni javnosti kako je nameravao da tetki vrati pozajmicu za 10 godina, sa platom od 100.000 dinara“, pitaju iz ovog pokreta.

Novinari KRIK-a juče su objavili da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari. Agenciji za borbu protiv korupcije dao je neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade.

Agencija ga je, zbog sumnje da je počinio krivično delo, prijavila tužilaštvu koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Pročitajte šta je Vulin rekao o novcu u posebnoj priči

Comments are closed.