Dokumenta demantuju Sinišu Malog

Dokumenta demantuju Sinišu Malog

Naselje „Sveti Nikola“ Naselje „Sveti Nikola“

Ukoliko je, kao što tvrdi, vlasnik samo jednog od 24 stana u luksuznom bugarskom letovalištu „Sveti Nikola“, Siniša Mali je dužan da javnosti kaže za koga je kupovao stanove vredne pet miliona evra i čije interese zastupa osim interesa građana Srbije.

Piše: Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik KRIK-a

Gradonačelnik Beograda rekao je u saopštenju poslatom medijima da je KRIK u istraživačkom tekstu izneo niz „neistina i insinuacija“, da je „užasnut besmislenom kampanjom“, a novinare je nazvao „lopovima, neznalicama i gotovanima“.

On, međutim, nije demantovao nijedan navod iz teksta.

Potvrdio je da je vlasnik apartmana u bugarskom luksuznom kompleksu „Sveti Nikola“. Rekao je da je taj stan prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije. Mali, međutim, nije dao objašnjenje o kupovini ostala 23 stana u letovalištu na Crnom moru.

KRIK je objavio da je Mali, kao direktor dve misteriozne ofšor kompanije sa Britanskih Devičanskih Ostrva, kupio 23 apartmana u „Svetom Nikoli“ od 2012. godine. Svaka informacija potkrepljena je zvaničnim dokumentima iz registra sa Britanskih Devičanskih Ostrva i iz Bugarske. Ključna dokumenta objavljujemo na kraju teksta.

Mali je u saopštenju naveo da je radio kao konsultant u privatnoj firmi i savetovao druge prilikom kupovine stanova.

Dokumentacija koju KRIK objavljuje ga demantuje i pokazuje da je Mali aktivno učestvovao u kupoprodaji stanova i potpisivao ugovore – za sebe ili nekog drugog, misterioznog kupca.

Gradonačelnik tvrdi i da je ove poslove obavljao „dok je radio privatno“ i pre nego što je stupio na javnu funkciju i postao savetnik Aleksandra Vučića.

Dokumentacija ga demantuje i u tome – sve apartmane kupovao je i prodavao nakon što je stupio na funkciju 2012. godine. Poslednji stan prodao je u maju ove godine.

Gradonačelnik Beograda mora da odgovori na pitanje ko je vlasnik 23 apartmana vredna oko pet miliona evra – u čije ime ih je kupovao i prodavao. Javnost treba da zna čije interese, sem interesa građana Srbije, zastupa gradonačelnik i za koga radi dok obavlja javnu funkciju.

Novinari KRIK-a nastaviće da insistiraju na odgovoru i da istražuju od koga je u ruke Siniše Malog stiglo oko pet miliona evra.

Gradonačelnik danas nije komentarisao drugi deo priče u vezi sa privatizacijom „Beopetrola“ koju je Savet za borbu protiv korupcije ocenio kao nepoštenu i koruptivnu. Mali je bio zadužen da pazi da ova privatizacija bude sprovedena po zakonu. Tadašnji direktor srpskog organka firme „Lukoil“, koja je kupila „Beopetrolove“ pumpe, upravo je osoba od koje je Mali kupio stanove u Bugarskoj.

Ova dokumenta dokazuju pisanje KRIK-a:

 1. Izvod iz poslovnog registra sa Britanskih Devičanskih Ostrva koji pokazuje da je Mali direktor kompanije „Brigham Holding & Finance Inc.
 2. Izvod iz poslovnog registra sa Britanskih Devičanskih Ostrva koji pokazuje da je Mali direktor kompanije „Etham Invest & Finance Corp.
 3. Ugovor koji pokazuje da je Mali kao direktor firme „Brigham Holding & Finance Inc.“ kupio bugarsku kompaniju „Erma 11
 4. Ugovor koji pokazuje da je Mali kao direktor firme „Etham Invest & Finance Corp.“ kupio bugarsku kompaniju „Erul 11
 5. Dokument iz bugarskog poslovnog registra koji je Mali potpisao kao direktor ofšor firme u februaru 2015. kada je Mali obavljao funkciju gradonačelnika Beograda

7 Comments

 1. jaran kaže:

  Stvar je vrlo jednostavna, muljanja sa nabavkama nepotrebne opreme, namestaja, informacionih sistema i prodaje magle sa pojedincima koji ih dobijaju uzastopno 10 godina, samo se novi segamegadens direktorcici usemili, onog direktora komunalnog koji je jedini imao drzavni fakultet su najurili jer nije hteo da nosi kumu 2 miliona, a mi ih „castimo“ 500 dinara i dalje.

 2. Stanko kaže:

  Zasto bi neko ko radi za privatnu kompaniju dostavljao podatke o svojim aktivnostima??? Narucena kampanja po obicaju za MISTERIOZNOG gazdu!

 3. BuvicaStrasni kaže:

  dokai ako su validni kao sto se cini da jesu ,,,eee onda bi trebalo njega i sve njegove pajtose lepo na sud ,,ali naravno u ovoj korumpiranoj drzavi sa jos korumpiranijim sudstvom u svim nivoima se sve to gubi negde tamo onaj ministar za policiju kao ispitacemo i bla bla a svako iole normala moze da vidi po njegovom ponasanju i kolutanju da je to cista muljavina i da niko nikada nece da pokrene nijedno pitanje dok ovaj narod ispasta ,, a premijer ko premijer vidi da mu se ljuljaju noge pa se ko davljenik vata za slamke ,, pa se pitam onako kako on moze da odlucuje sam o volji gradjana bez da vidi sta gradjani stvarno hoce koliko se secam demokratija ,aha demokratija sta to bese , da slucajno demokratija ne označava oblik vlasti u kojem sve odluke neke države donosi izravno ili neizravno većina njenih građana kroz poštene izbore. Kad su ti uslovi ispunjeni, vlast se može opisati kao demokratska.
  naravno ako negresim ,,a sta mi danas imamo u ovoj zemlji jel imamo nesto bolje od pre puca na milosevica ,ili nam je jos gore nego sto je bilo ,, razmislite pa vidite gde smo i gde cemo biti za par godina ,,ja verovatno van zemlje ko i 90% mladih koj ovde sa ovakvima nemaju sta da traze i da ocekuju bolitak u ovoj zemlji ,,EU uvek ima da bude nov uslov i tako u nedogled , srozace srbiju ovako na beogradski pasaluk toliko ,,

 4. Vlado kaže:

  Isuviše ima podudarnosti da bi priča bila netačna. Mišljenja sam da ovo treba jako dobro ispitati. Ali, tu sam najveći pesimista. Naročito, posle izjave Aleksandra Vučića u Ljuboviji. Što bi rekli, ko ima batinu u ruci (čitaj MUP) taj i bije.

 5. demokrata kaže:

  ja cu da glasam za Šešelja na sledećimizborima samo zato što mislim da jedini može da potrpa ovu stoku u zatvor

 6. Mandrej kaže:

  Znaci, Mali je bio pre nekoliko godina ispred drzave zaduzen da pazi da prodaja drzavne firme Rusima prodje bez kriminala.
  Nakon sto je ta prodaja prosla UZ KRIMINAL (koji drzava i dalje ignorise, uprkos delovima drzavnih sluzbi koji na to ukazuju), Sinisa Mali, kupuje 1 stan sebi i jos 23 „nepoznatom licu“, a kupuje ih od direktora iste one firme koja je kupila drzavni Beopetrol za Ruse, dok je Mali (ispred drzave) pazio na njega i cuvao ga.

  Dakle – ja pazim da ti ne krades, i posto sam dobro pazio, onda ces mi ti sutra dati 24 stana, povoljno. Ja ti za njih dam odmah na licu mesta 1500 evra, a dodjem ti jos 4,999 miliona evra, koje cu kasnije platiti. Samo da rasprodam te stanove. A mozda i necu platiti na kraju – ko bi to znao, niko, posto nema ko da prati kako posluju „devicanske“ firme sa ovakvim postenjacima na celu.
  Sledece je da se vidi ko je bio gazda za koga je direktor Mali radio…
  Mali – you’re history.

 7. sladjan kaže:

  Meni nije jasno zasto se svi pitaju za koga je Mali radio pa on jos uvek radi za istog gazdu