DJB: Tužilaštvo da ispita kriminal Siniše Malog

DJB: Tužilaštvo da ispita kriminal Siniše Malog

Saša Radulović (foto:mc.rs)

Tužilaštvo mora hitno da istraži sve informacije iz intervjua sa Marijom Mali, bivšom suprugom gradonačelnika Siniše Malog, koji je danas objavio KRIK, saopštio je pokret „Dosta je bilo“.

„Dosta je bilo“ navodi da tužilaštvo treba da istraži i postupanje Agencije za borbu protiv korupcije u vezi sa navodima Marije Mali da je ovoj instituciji podnela prijavu u kojoj je lažno prikazala 95.000 evra prihoda čije poreklo nije mogao da objasni.

„Tužilaštvo mora odmah da otvori istragu o poreklu novca koje je Siniša Mali bivšoj supruzi davao u kešu, da bi ga ona uplaćivala na svoj račun“, navodi se u saopštenju.

Pokret zahteva da nadležni ispitaju i ostale sumnjive poslove gradonačelnika Beograda Siniše Malog koje je KRIK otkrio u oktobru 2015. godine – ilegalno prisvajanje 10 hektara državne zemlje kod Vršca, kupovinu 24 stana na bugarskom primorju i poslovanje posredstvom ofšor kompanija.

„Intervju koji je objavio KRIK je šokantno otkriće koruptivne i kriminalne mreže preko koje je opljačkana imovina građana Srbije i u koju je upleten vrh vlasti, kao i nezavisna tela koja bi trebalo da se bave sprečavanjem korupcije.“

Podsetimo, bivša supruga gradonačelnika Beograda u intervjuu za KRIK otkrila je da joj se Siniša Mali pohvalio da je organizovao rušenje „nekih kolibica“ u Hercegovačkoj ulici u Savamali, ali i da je bila primorana da učestvuje u sumnjivim poslovima bivšeg supruga. Detaljnije pročitajte u intervjuu.

1 Comment

  1. Djoka kaže:

    Pa ovaj se skroz pogubio, zamišlja da je bog.