DJB: Nedopustivo da ministar zdravlja određuje uzrok smrti

DJB: Nedopustivo da ministar zdravlja određuje uzrok smrti

Saša Radulović

Pokret Dosta je bilo ocenio je da je nedopustivo da ministar zdravlja Zlatibor Lončar određuje uzrok smrti čuvara objekata u Savamali koji je bio svedok rušenja u noći 25. aprila.

Piše: Bojana Jovanović

Pokret je ocenio da je Lončar nezakonitim ličnim uvidom u medicinsku dokumentaciju umrlog Slobodana Tanaskovića, koji je „bio žrtva kriminalaca i glavni svedok rušenja u beogradskoj četvrti Savamala“ zloupotrebio položaj i narušio tajnost podataka.

Ovo nezakonito Lončarevo ponašanje podgreva sumnju u istinitost tvrdnji o uzroku Tanaskovićeve smrti. Sumnje se mogu otkloniti samo obdukcijom, a ne zaklinjanjem ministra da čuvaru niko ništa loše nije učinio“, navodi se u saopštenju.

Smrt Tanaskovića pojačala je odgovornost za kriminalne događaje u Savamali, ocenjuje pokret Dosta je bilo.

„Ministar zdravlja Zlatibor Lončar narušio je tajnost podataka zdravstvene dokumentacije nesrećnog preminulog čuvara iz Savamale da bi, kao poslušan partijski vojnik, pokušao da umanji štetu po rejting Aleksandra Vučića“, navodi se u saopštenju.

Pokret podseća da su „maskirani kriminalci“, tokom rušnja objekata u Hercegovačkoj ulici, Tanaskovića vezali da bi srušili objekat koji je čuvao.

Čuvar je pre dva dana preminio na Vojnomedicinskoj akademiji.

Objekti u Hercegovačkoj ulici u Savamali srušeni su u izbornoj noći 25. aprila. Tridesetak osoba sa fantomkama obezbeđivalo je teren dok su tri bagera bespravno rušila objekte u privatnom vlasništvu.

Još nije poznato ko je naložio i izvršio rušenje, a Više tužilaštvo u Beogradu ni nakon mesec dana nije pokrenulo istragu.

Pročitajte sve vesti o rušenju u Savamali.

 

Comments are closed.