Direktoru „Infrastruktura železnice Srbije“ određen pritvor

Direktoru „Infrastruktura železnice Srbije“ određen pritvor

Miroljub Jevtić (foto: skrinšot N1)

Miroljubu Jevtiću, direktoru javnog preduzeća „Infrastruktura železnice Srbije“ Viši sud u Beogradu juče je odredio pritvor do mesec dana. Jevtić je uhapšen zbog sumnje da je primio 10.000 evra mita kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta.

Piše: Bojana Jovanović

Jevtiću je pritvor određen zbog okolnosti koje ukazuju da će uticati na svedoke i tako ometati postupak, piše u saopštenju suda i navodi se da na ovu odluku suda osumnjičeni i njegov advokat mogu da se žale.

Direktor „Infrastrukture železnice Srbije“, podsetimo, uhapšen je pre tri dana zajedno sa D.B, članom nadzornog odbora kompanije „Ratko Mitrović“ iz Novog Sada, kao i dvojicom novosadskih advokata – Z.S. i V.K.

Jevtić je osumnjičen da je primio 10.000 evra mita kao nagradu za koruptivne radnje u postupku eksproprijacije zemljišta koje se nalazi na trasi planirane izgradnje brze pruge. Mito su mu dali uhapšeni advokati, sumnja policija, preko posrednika – člana nadzornog odbora kompanije „Ratko Mitrović“.  

Ministar Nebojša Stefanović rekao je na konferenciji za novinare održanoj u subotu ujutru da je policija u trenutku hapšenja Jevtića u u kancelarijama JP „Infrastrukture Železnice Srbije“ kod njega pronašla novac.

„Uhapšeni advokati se sumnjiče da su izvršili krivično delo davanje mita tako što su, po dogovoru sa direktorom preduzeća ’Infrastruktire železnice Srbije’, fakturisali svoje pravne usluge u višemilionskim iznosima, a zatim deo novca vraćali. Sumnjamo da je ovo samo jedna od tranši koja je pronađena u trenutku hapšenja“, rekao je Stefanović.

Osumnjičeni advokati i posrednik se brane sa slobode.

1 Comment

  1. Stanislav kaže:

    A gospođa ministarka se ne pominje više 😉