Dikić demantovao optužbe

Dikić demantovao optužbe

Bratislav Dikić (screenshot)

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić, uhapšen u Crnoj Gori zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je nameravala da sprovede teroristički akt, na saslušanju pred tužiocem demantovao je ove optužbe, kaže za KRIK njegov advokat Milan Petrović.

Piše: Bojana Jovanović

„On se izjasnio da se ne oseća krivim, da apsolutno nije tačno to što mu se stavlja na teret, da je ovde iz privatnih razloga“, rekao je advokat Petrović navodeći da je Dikić došao u Crnu Goru kako bi posetio manastir Ostrog.

Bivši komandant Žandarmerije, prema rečima njegovog advokata, zbog ovih optužbi već tri dana štrajkuje glađu.

„Ceo život je bio borac protiv terorizma, a sada njega optužuju, ukaljani su mu čast i ugled što je on teško podneo“, kaže Petrović i dodaje da je Dikić negirao da poznaje ostale uhapšene.

Do kraja dana sud će doneti odluku o određivanju pritvora Dikiću zajedno sa još 13 optuženih. Dikić se izjasnio da nema razloga da mu se odredi pritvor i da će u svakom trenutku biti dostupan državnim organima Crne Gore, kaže njegov advokat.

Dikić i još 19 osoba iz Srbije koje su uhapšene u noći između subote i nedelje u Crnoj Gori zbog sumnje da su u počinili krivična dela stvaranje kriminalne organizacije i terorizam.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da ne veruje da je bivši komandant Žandarmerije planirao terorističke akte u Crnoj Gori i dodao da bi voleo da vidi i čuje stvarne i ozbiljne podatke o tome.

Potpredsednik crnogorske vlade Duško Marković rekao je da uhapšeni srpski državljani nisu povezani s vlastima u Srbiji.

 

Comments are closed.