Dijana Hrkalović još mesec dana u pritvoru

Dijana Hrkalović još mesec dana u pritvoru

Dijana Hrkalović (foto: mup.gov.rs)

Zbog opasnosti od bekstva sud je produžio pritvor bivšoj državnoj sekretarki u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijani Hrkalović koja je optužena da je uticala na dvojicu svojih kolega da ometaju istrage. 

Piše: Bojana Pavlović

Kako je za KRIK rekla portparolka Višeg suda Tatjana Matić, državnoj sekretarki je pritvor produžen za još mesec dana.

Hrkalović je optužena krajem prošle godine da je uticala na dvojicu policajaca Dejana Milenkovića i Milorada Šušnjića da ometaju istrage i krše zakon. Njima dvojici na teret se stavlja da su zloupotrebili položaj. Suđenje je zakazano za početak marta. 

Tužilaštvo tvrdi da je Hrkalović naredila Milenkoviću da izveštaj o vešačenju telefona Veljka Belivuka u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića ne dostavi blagovremeno tužilaštvu i sudu čime je pomogla kriminalcima. 

Osim toga, optužena je da je naredila i da se obriše deo snimka razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića u kom je on tvrdio da Hrkalović sarađuje sa kriminalcima. U razgovoru, Ognjanović navodno spominje i detalje iz privatnog života državne sekretarke. 

U poslednjoj tački optužnice Hrkalović se tereti da je načelniku novosadske policije Miloradu Šušnjiću naredila da kriminalca Darka Eleza lažno stavi na mere da bi spečila da ga istražuju druge službe. 

Optužnica koju je podiglo tužilaštvo krajem prošle godine posle kraće istrage samo je površno  dotakla veze koje bivša državna sekretarka Dijana Hrkalović imala sa klanom Veljka Belivuka. Kako je KRIK ranije pisao Hrkalović je bila u emotivnoj vezi sa Nenadom Vučkovićem Vučkom kjoji je bio posrednik u komunikacije između nje i Belivukovog klana. Dok je ona bila u vrhu policije dokazi protiv kriminalaca su nestajali, informacije curile, a policija se svrstavala na stranu jednog krimnalanog klana u sukobu. 

Pročitajte više o Dijani Hrkalović

Comments are closed.