Deveto odlaganje suđenja Šariću za šverc kokaina

Deveto odlaganje suđenja Šariću za šverc kokaina

Darko Šarić

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Suđenje Darku Šariću i njegovoj grupi za međunarodni šverc više od pet tona kokaina danas je odloženo po deveti put od početka godine.

Piše: Nataša Marković

Razlog za odlaganje isti je kao i pre nedelju dana – loše zdravstveno stanje optuženog Željka Vujanovića. Njegov advokat Dalibor Katančević istakao je da je Vujanović primljen na Vojnomedicinsku akademiju (VMA) u gotovo nepokretnom stanju i da je pitanje kada će moći da pristupi suđenju.

Sudija Siniša Petrović saopštio je da Vujanović neće moći ni sutra da se pojavi, pa da će se veće do sledećeg ročišta konsultovati sa lekarom i da će, ako bude mogućnosti, lekar biti pozvan na suđenje.

Od početka godine u ovom postupku održano je sedam suđenja, dok je sa današnjim otkazano devet. Samo prošlog meseca otkazana su dva ročišta zbog nepojavljivanja optuženih. Razlog je i tada bio loše zdravstveno stanje, samo drugog optuženog – Bobana Stojiljkovića.

Ovaj postupak ušao je u sedmu godinu. Krajem maja prošle godine Apelacioni sud ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Šarić kao organizator grupe osuđen na 20 godina zatvora. Suđenje je počelo ispočetka u septembru prošle godine i na zahtev odbrane svi dokazi su ponovo izvođeni.

Na poslednjem održanom suđenju prikazane su sms i mejl prepiske između Darka Šarića i ostalih članova grupe iz 2009. godine neposredno pre hapšenja u akciji „Balkanski ratnik“. Po planu suđenja sledi izjašnjenje zamenika tužioca Saše Ivanića, advokata, ali i optuženih o prikazanim dokazima.

Pročitajte sve vesti sa suđenja Darku Šariću za šverc kokaina.

1 Comment

  1. Slavko kaže:

    Ne bi bio BOS da ne može da kupi sudije!