Deveti „Protest protiv diktature“

Deveti „Protest protiv diktature“

Foto: Miodrag Ćakić

Deveti dan zaredom u Beogradu je danas održan studentski „Protest protiv diktature“. Studentima su se pridružili radnici.

Posle skupa ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj ulici u Beogradu, okupljeni građani krenuli su u trosatnu protestnu šetnju koja je završena kod doma Narodne skupštine.

Demonstranti među kojima je bilo najviše mladih ljudi nosili su transparente na kojima je pisalo: „Vučiću Šrederu“, „Nemoj se buniti, nemoj glasati“, „Uključi TV sve je u redu“, „Radnici, uz vas smo“, i uzvikivali „Studenti! Radnici! Zajedno smo najjači“.

[Foto: Miodrag Ćakić]

Podsetimo, protesti se održavaju zbog nezadovoljstva nedavnim izbornim rezultatima. Studenti su izneli i svoje zahteve –  smenu političke elite na čelu sa Aleksandrom Vučićem, fer i slobodne izbore, smenu članova Republičke izborne komisije i Regulatornog tela za elektronske medije (REM), slobodu medija koja bi se ogledala u smeni odgovornih urednika Radio-televizije Srbije i Radio-televizije Vojvodine i oštrih kazni za urednike svih medija koji krše medijske zakone i kodeks.

Protesti su danas održani i u Novom Sadu, Nišu, Kruševcu i u drugim gradovima.

Okupljanje je najavljeno i za sutra.

2 Comments

  1. Marijo kaže:

    Studenti i Gradjani se bore za vladavinu prava, jer bez nje nema ni demokratije.
    S tim u vezi, vazno je napomenuti zasto Studenti traze smenu Republicke Izborne Komisije. Naime, to je zbog nepostovanja Odluke Ustavnog Suda iz 2016 god., a koja se odnosi na samu proceduru izbornog procesa.

  2. Zarija kaže:

    Razlozi leže u firmama Geops i Yura. Čovek je pokazao pelene za radnice. Vulin je objasnio javnosti da je u tim firmama sve OK. I eto studenata na ulicama