Delibašić: Nema šanse da se suđenje završi bez mene

Delibašić: Nema šanse da se suđenje završi bez mene

Ubijeni Nikola Bojović

Optuženi Miloš Delibašić burno je reagovao na današnjem suđenju za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića jer veštačenju nije prisustvovala stručna savetnica koja je trebalo da zastupa njegove interese. Odbrana je odustala od svedoka Uroša Mišića, navijača Crvene zvezde, i Filipa Koraća, bliskog saradnika Luke Bojovića.

Piše: Bojana Pavlović

Delibašić je ranije tražio dodatno veštačenje Miloša Vojnovića nakon što je on sa tužilaštvom potpisao sporazum o svedočenju. Kada je uhapšen, Vojnović je ispričao kako je funkcionisao ovaj kriminalni klan na čijem je čelu bio ubijeni Slobodan Šaranović, a kome se na teret stavljaju dva ubistva i priprema nekoliko likvidacija. Veštačenje je obavljeno tokom praznika, ali bez stručne savetnice koja je trebalo da zastupa Delibašićeve interese.

„Ta žena koja mi je dodeljena kao stručni savetnik uopšte nije dolazila. Nema šanse da se završi ovo suđenje bez mene. Nek me tuže, nek mi nameštaju za ometanje pravde. Ovo nema nikakvog smisla“, istakao je Delibašić.

On je nalaz veštaka ocenio kao „bezobrazluk“ i rekao da je Vojnović priznao da je ubio čoveka, a da u nalazu piše da nije narkoman i da je iz dobre porodice.

Sudija Vladimir Duruz podsetio je Delibašića da je sličan nalaz dao i prvi veštak koji je pregledao Vojnovića i posavetovao ga da „izvaga šta mu je u interesu“.

Danas je svedočio i veštak Dušan Keckarević koji je istakao da tragovi na metku i košuljici pronađeni na mestu ubistva Vidakovića, ne pripadaju Delibašiću već dvema ženskim osobama.

U postupku je trebalo da svedoče i Uroš Mišić, navijač Crvene zvezde, koji je bio prisutan kada je pripremano ubistvo Vidakovića, ali je odbrana odustala od ovog svog predloga, kao i od još dva svedoka – Mirjane Đerić, devojke Delibašića, i Filipa Koraća koji se dovodi u vezu sa kriminalcem Lukom Bojovićem, a čije je ubistvo grupa navodno planirala.

Grupa je optužena za ubistva Nikole Bojovića i Miloša Vidakovića i pripremu još četiri likvidacije. Prema optužnici, Slobodan Šaranović je naredio ubistvo Bojovića, kao osvetu za smrt brata Branislava 2009. godine.

Vojnović je ispričao da je grupa nakon ubistva Bojovića strahovala od odmazde i rešila da ubije bliske saradnike njegovog brata Luke – Vladimira Jovanovića, Luku Đurovića i Filipa Koraća.

Vojnović je objasnio da je u Budvu doputovao da bi likvidirao Đurovića, međutim, tokom priprema došlo je do promene plana. Delibašić, koji je pod Šaranovićevom komandom vodio grupu, rekao je da treba da se ubije Miloš Vidaković. Vidaković je ubijen u julu 2013. u kafiću „Sejlor“ u Budvi.

Slobodan Šaranović ubijen je u martu prošle godine ispred svoje kuće u Budvi.

Suđenje se privodi kraju i za februar je zakazano iznošenje završnih reči.

Pročitajte sve vesti sa suđenja

Pročitajte kako je funkcionisao Šaranovićev klan

Comments are closed.