Daboviću šest godina zatvora zbog kokaina

Daboviću šest godina zatvora zbog kokaina

Viši sud u Katanićevoj

Milan Dabović, brat košarkašica Ane i Milice Dabović, osuđen je danas na šest godina zatvora zbog posedovanja oko dva kilograma kokaina.

Piše: Milica Vojinović

U zatvorsku kaznu Daboviću će biti uračunato i vreme koje je proveo u pritvoru. Na ovu presudu on ima pravo žalbe Apelacionom sudu.

Sudija Nataša Albijanić rekla je da je pri odlučivanju o kazni sud uzeo u obzir činjenicu da je optuženi otac dvoje maloletne dece i da nije osuđivan, ali i vrstu i količinu opojne droge.“

Albijanić je istakla i da je Dabovićeva odbrana na suđenju bila „neiskrena i neuverljiva“.

Dabović je uhapšen u septembru prošle godine kada je u „smartu“ švajcarskih registarskih tablica koji je vozio pronađeno oko dva kilograma kokaina. Dva paketa sa drogom nalazila su se, prema iskazima svedoka, u torbici koju je Dabović nosio oko vrata. Na jednom od paketa pronađen je otisak njegovog desnog palca.

Tokom suđenja Dabovićeva odbrana insistirala je na tome da dokazi nisu prikupljeni na zakonit način, međutim, sud ovo nije prihvatio.

Član Šarićeve grupe

Milan nije jedini član familije Dabović kome se sudi zbog kokaina. Naime, Marko Dabović našao se na optuženičkoj klupi sa narko-bosom Darkom Šarićem kao član grupe koja se bavila međunarodnim švercom kokaina.

Marko je u septembru 2009. godine otišao u Brazil zajedno sa Bobanom Stojiljkovićem i drugim članovima grupe kako bi koordinisali kupovinu i prenos 990 kilograma kokaina u Evropu, piše u optužnici.

Presudom Višeg suda iz jula 2015. bio je osuđen na 11 godina zatvora, ali je Apelacioni sud presudu poništio i naložio novo suđenje.

Comments are closed.