Članu Belivukove ekipe počelo suđenje za drogu

Članu Belivukove ekipe počelo suđenje za drogu

Milovan Tadić, desno (foto: krik.rs arhiva)

Milovan Tadić, član ekipe Veljka Belivuka, optužen za prodaju droge rekao je danas da nije kriv, dok je drugi optuženi Bojan Živanov priznao da je pronađeni kokain njegov i da je planirao da ga proda. Tadiću se inače sudi i da je kao radnik obezbeđenja kluba „Tilt“ u Beogradu naneo povrede gostu Slobodanu Vukiću od kojih je on preminuo.

Piše: Bojana Pavlović

Suđenje je počelo danas*, a Tadić je u svojoj odbrani ispričao da nije kriv, da nikad nije prodavao drogu, niti da poznaje ljude koji to rade.

Tadić je ponovio ono što je već ranije rekao tužiocu na saslušanju – da je u avgustu prošle godine sa Bojanom Živanovim bio u njegovom kafiću „Viktori“ i da je Živanov u jednom trenutku povikao: „Policija“, a zatim mu u krilo ubacio paket i rekao: „Baci, baci, molim te“. On je to i pokušao da učini i zaputio se ka toaletu, ali ga je presretnuo policajac. Potom su ga, kako je rekao, odveli u magacin, skinuli golog, pretresli i kod njega pronašli paket koji mu je Živanov dao. Naveo je da nije znao šta se nalazilo u paketu i da ga ne bi primio da je znao da je droga u pitanju.

Živanov je priznao da je pronađeni kokain njegov, i naveo da je šest paketića zadržao za sebe, a 31 planirao da proda. On je rekao da Tadić nije znao šta je bilo u paketu koji mu je dobacio.

Njih dvojica uhapšena su u avgustu prošle godine, a optužnica je podignuta u novembru. Tadić se od hapšenja nalazi u pritvoru, dok se Živanov brani sa slobode.

Protiv Tadića se vodi još jedan postupak – da je u decembru 2015. kao radnik obezbeđenja kluba „Tilt“ naneo povrede Slobodanu Vukiću od kojih je on kasnije preminuo. Tadić je optužen da je Vukiću zadao udarac u stomak što je izazvalo oštećenja unutrašnjih organa, a potom i smrt.

Tadić je član grupe ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi koju je posle njegovog ubistva preuzeo Veljko Belivuk.

Članovi ove grupe obezbeđivali su beogradske klubove i splavove i učestovali u više nasilnih događaja.

Belivuk je i sam osuđen jer je učestvovao u tučama u klubovima koje je obezbeđivao. On je u martu oslobođen optužbi za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića, a Tadić je tokom suđenja redovno dolazio da ga podrži.

Pročitaje više o slučaju „Tilt“

Pročitajte više o Veljku Belivuku

*U tekstu je načinjena izmena pošto je u prvoj verziji pisalo da je u pitanju pripremno ročište. KRIK se izvinjava čitaocima

1 Comment

  1. Sumadinac kaže:

    Bio u pritvoru zbog kokaina a redovno dolazio na sudjenja da podrži druga!?

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play