Član ekipe Saleta Mutavog bio zaposlen u Generalnom sekretarijatu Vlade

Član ekipe Saleta Mutavog bio zaposlen u Generalnom sekretarijatu Vlade

Milovan Tadić (desno) sa advokatom (foto: krik.rs)

Milovan Tadić, član ekipe ubijenog kriminalca Aleksandra Stankovića Saleta Mutavog, kome se sudi za trgovinu drogom, po ugovoru je bio angažovan u Generalnom sekretarijatu Vlade, rekao je danas na suđenju njegov advokat. Ne čelu sekretarijata već pet godina je Novak Nedić o čijim vezama sa ovom grupom je KRIK ranije pisao.  

Piše: Bojana Pavlović

Na današnje suđenje kao podrška Tadiću došli su i vođa navijača Partizana Veljko Belivuk, kao i Marko Miljković koji su u maju prošle godine oslobođeni optužbi da su pomogli prilikom ubistva Vlastimira Miloševića u centru Beograda.

Sudija Olivera Pajić iznenađeno je prokomentarisala: „Otkud sad toliko publike?“

Ona je najpre pozvala svedoka Aleksandra Ivanovića koji je bio u kafiću „Viktori“ kada je policija uhapsila Milovana Tadića i Bojana Živanova i pronašla 37 paketića kokaina.

Svedok je naveo da poznaje Živanova, ali ne i Tadića. Prema njegovim rečima, sedeli su u separeu kada je Živanov povikao: „Murija, murija, nosi ovo baci“ i pružio Tadiću neku kesu. On je potrčao prema toaletu, a policija je upala petnaestak sekundi kasnije.

„Ne sećam se koliko je policajaca upalo u kafić. Vikali su nešto: ’Jedan ode u wc’“, rekao je Ivanović i dodao da je nekoliko policajaca sledilo Tadića.

On je ispričao da je bio prisutan tokom čitavog pretresa koji je trajao oko tri sata. Čuo je da su policajci u jednom trenutku rekli: „Našli smo“ i da je pretpostavio da je reč o paketićima kokaina koji su bili sakriveni u osveživaču za vazduh. Istakao je da se ne seća da li je policija išta pronašla kod Tadića.

Policajac koji je sproveo akciju hapšenja, Dragan Ivančević, malo je zakasnio na suđenje, pa je po ulasku u sudnicu odmah prišao za govornicu. On se nekoliko puta osvrnuo, a delovalo je da je prepoznao navijače u publici. 

Ivančević je ispričao da nije video samo hapšenje pošto je ušao u kafić nekoliko minuta posle kolega. Istakao je da prilikom hapšenja nije upotrebljavana sila i da su okrivljeni potpisali zapisnike o pregledu i oduzimanju predmeta.

Ovaj detalj je važan za postupak pošto Tadić tvrdi da ga je policija skinula i pretresla iako za to nije imala nalog, kao i da je prebijen u stanici policije.

Ivančević je istakao da nijedan od dvojice okrivljenih nije imao povrede i da je Tadić u stanici policije potpisao oba zapisnika.

Posle kratkog većanja, sudija Pajić odlučila je da iz dokaza izbaci ova dva zapisnika navodeći da su nezakonito pribavljeni. Tužilac je najavio da će se žaliti na ovo rešenje suda, međutim, ukoliko ovu odluku potvrdi Apelacioni sud, to će značiti da u postupku nema dokaza da je kokain nađen kod Tadića.

Veza u Vladi

Tadićev advokat Nikola Ristović zatražio je da Tadiću bude ukinut pritvor i naveo da je on suspendovan sa posla na Radio-televiziji Srbije gde je zaposlen kao obezbeđenje već 12 godina. On je dodao da je Tadić bio angažovan po ugovoru u Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije, ali nije izneo više detalja o tome šta je tačno Tadić radio.

Sudija je pritvor, u kome se nalazio od hapšenja u avgustu prošle godine, zamenila kućnim pritvorom uz elektronski nadzor.

Generalni sekretar Vlade već pet godina je Novak Nedić o čijim je vezama sa ekipom ubijenog Stankovića KRIK pisao ranije. Nedić je navodno sa Stankovićem, njegovom desnom rukom Veljkom Belivukom, kao i pripadnikom Žandarmerije Nenadom Vučkovićem Vučkom uvežbavao gađanje na vojnom strelištu. Krivičnu prijavu protiv dvojice generala koji su im to omogućili podneo je Vojni sindikat Srbije, ali je prijava zbog nestalih dokaza odbačena.

Članovi ove grupe imaju obezbeđuju beogradske klubove i splavove, učestvuju u tučama i trguju drogom. Nakon ubistva Stankovića, vođenje grupe preuzeo je Veljko Belivuk koji je u maju prošle godine oslobođen optužbi da je pomogao u ubistvu, a jedan od advokata koji ga je branio na sudu je iz kancelarije oca Novaka Nedića.

Tadiću se inače sudi u još jednom postupku – optužen je da je u decembru 2015. kao radnik obezbeđenja noćnog kluba „Tilt“ naneo povrede Slobodanu Vukiću od kojih je on kasnije preminuo. Tadić je, tvrdi tužilaštvo, Vukiću zadao udarac u stomak što je izazvalo oštećenja unutrašnjih organa, a potom i smrt. Detaljnije pročitajte ovde.

Pročitajte više u vezi sa ovim slučajem

Comments are closed.