Član Belivukove ekipe ponovo izneo odbranu u slučaju „Tilt“

Član Belivukove ekipe ponovo izneo odbranu u slučaju „Tilt“

Milovan Tadić, desno (foto: krik.rs)

Milovan Tadić, pripadnik obezbeđenja kluba „Tilt“ optužen da je u decembru 2015. gostu Slobodanu Vukiću naneo povrede od kojih je preminuo, ponovo je iznosio odbranu i rekao da je udarac zadao da bi se odbranio i zaštitio radnika. Tadić je na suđenje doveden iz pritvora gde čeka suđenje po optužbama da je bio član kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Piše: Bojana Pavlović

Tadić je danas ponovo iznosio odbranu pošto je prethodnu presudu kojom je bio osuđen zbog povreda nanetih Vukiću ukinuo Apelacioni sud i naredio novo suđenje. 

On je rekao da ostaje pri iskazu koji je dao ranije, ali je istakao da želi da dodatno pojasni neke stvari. Tadić je naveo da sudija nije prihvatila njegov iskaz da je Vukića udario u pokušaju da se odbrani iako su svedoci ispričali da je Vukić nasrtao na vrata nakon što ga je obezbeđenje izbacilo iz kluba.

„Moj posao je da štitim klub, radnike i goste. Na parkingu je napadnut radnik. Moj posao je da to sprečim. Ja sam bio okrenut leđima, a sigurno bi nasrnuo i na mene“, rekao je Tadić. 

„Koji radnik? Niste to ranije spominjali“, pitala je sudija Marina Anđelković. 

„Radnik sa garderobe“, rekao je Tadić. 

Vukić je bio sa prijateljem u klubu, ali ga je obezbeđenje izbacilo pošto je navodno mnogo popio i pravio nered. On je, međutim, pokušao da se vrati u klub gde mu je ostala jakna i nasrtao na vrata. U tome su ga silom sprečili radnici obezbeđenja – jedan ga je udario po licu, a Tadić nogom u predelu stomaka. Vukiću je ubrzo pozlilo i po njega je došla hitna pomoć. 

Na prijemu u bolnicu konstatovano je da Vukić ima tečnost u stomaku i hematom u trbuhu zbog čega je iste večeri operisan. Preminuo je dve nedelje kasnije. Na obdukciji, međutim, hematom nije uočen. 

Dva tima veštaka na suđenju su iznela suprotna mišljenja o tome da li je udarac koji je zadao Tadić doveo do smrti Vukića, što je jedan od razloga zbog kojih je prvobitna presuda bila oborena. 

Apelacioni sud tražio je da se usaglase dva suprotna veštačenja i da kao svedok bude saslušan hirurg Pavle Gregorić koji je operisao Vukića.

Gregorić je danas došao na sud, međutim, nije mogao da se seti Vukića niti operacije koju je izveo pre sedam godina. 

„Nadala sam se da ćete se setiti“, rekla je sudija. 

Nije mogao da se seti događaja ni pošto mu je pokazana medicinska dokumentacija.

„Ne bih komentarisao ovo što se ne odnosi na mene. Njemu je na prijemu konstatovana trauma, operisan je zbog tečnosti u stomaku i hematoma“, istakao je hirurg.  

Odbrana je ispitivala svedoka, ali je sudija naposletku zabranila pitanja uz obrazloženje da je hirurg pozvan kao svedok a ne kao veštak te nema odgovor na postavljena pitanja. 

Tadić je u to vreme bio član ekipe ubijenog kriminalca i vođe navijača Partizana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe obezbeđivali su klubove i splavove, trgovali drogom i učestvovali u tučama i nasilnim incidentima. Posle Stankovićevog ubistva u oktobru 2016. grupu je preuzeo Veljko Belivuk.

Dok je trajalo suđenje za događaje ispred kluba „Tilt“, Tadić je uhapšen zbog prodaje droge, ali je na kraju oslobođen. Na suđenje je kao podrška dolazio i Belivuk. Kao član Belivukove grupe uhapšen je u februaru prošle godine, a optužen je 

da je prodavao drogu.

Comments are closed.