CINS: Šarićev saradnik u poslu sa malim hidroelektranama

CINS: Šarićev saradnik u poslu sa malim hidroelektranama

Mala hidroelektrana Virovci (foto: CINS)

Miloš Pandrc, osuđen da je kao član narko-klana Darka Šarića učestvovao u švercu kokaina, bio je direktor u kompaniji koja je izgradila hidroelektranu u Bosilegradu dok je još bio u zatvoru, piše CINS. Lokaciju i dozvole za gradnju hidroelektrane prodala mu je firma koja se dovodi u vezu sa bivšim vođom surčinskog klana Ljubišom Buhom Čumetom.

Piše: Jelena Radivojević

Mini hidroelektranu Virovce je 2015. godine izgradila firma „VS Energy 2015“ koju je osnovao Slavko Pandrc, otac Miloša Pandrca, osuđenog da je učestvovao u švercu kokaina kao deo grupe kojom je upravljao optuženi narko-bos Darko Šarić.

Pandrc je uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji „Balkanski ratnik“ i kasnije je sa tužilaštvom potpisao sporazum o priznanju krivice na osnovu koga je osuđen na 10 i po godina zatvora.

Dok je još bio u zatvoru, njegov otac ga je 2015. godine postavio na mesto jednog od direktora firme „VS Energy 2015“, piše CINS.

Kada je hidroelektrana zvanično počela sa proizvodnjom struje, 2017. godine, donela je Pandrcima nešto manje od tri miliona dinara iz državnog budžeta, piše CINS.

Posle godinu dana rada hidroelektrane Miloš Pandrc je napustio firmu.

Slavko Pandrc je za CINS rekao da je Miloša postavio za direktora jer mu je sin, te da planira da sav posao ostavi nasledniku, koji – iako zvanično više nije u firmi – i dalje upravlja poslom.

CINS piše i da su Virovci jedna od šest malih hidroelektrana za koje Ministarstvo zaštite životne sredine tvrdi da su nezakonito dobile građevinske dozvole od opštine Bosilegrad.

Novinari CINS-a otkrili su i veze Pandrca sa nekadašnjim šefom surčinskog klana, Ljubišom Buhom Čumetom.

Naime, vlasništvo nad firmom „Pure Energy 2012“ od koje je kupljeno zemljište i građevinska dozvola za izgradnju mini hidroelektrane, dovodi se u vezu sa Buhom. Detaljnije pročitajte na sajtu CINS-a.

Više o Šarićevom klanu pročitajte ovde.

1 Comment

  1. Ivica kaže:

    Šta radi M.P sa predsednikom opštine Vrnjačka banja i predsednikom opštinskog odbora SNS?