Čeka se dopunski izveštaj MUP-a o napadima na novinare

Čeka se dopunski izveštaj MUP-a o napadima na novinare

MUP još nije dostavio dopunski izveštaj i informacije u vezi sa napadima na novinare tokom mitinga Srpske napredne stranke na dan inauguracije predsednika Srbije Aleksandra Vučića, piše list „Danas“.

Izvor: Danas, KRIK

U Prvom osnovnom tužilaštvu navode da se, osim napada koji se dogodio u blizini Pionirskog parka, proverava i napad na drugoj lokaciji, i da pretpostavljaju da je to razlog zbog kog MUP tužilaštvu još nije dostavio dopunski izveštaj.

Identifikovani su svi napadači na novinarku „Danasa“ Lidiju Valtner kao i na jednog fotoreportera, ali ne i oni koji su napali novinare „Insajdera“ i „Vajsa“, kažu iz tužilaštva.

„Pošto je reč o objedinjenom postupku neophodno je da se prikupe svi podaci i utvrde identiteti svih napadača na novinare“, dodaju.

Podsetimo, na dan polaganja zakletve predsednika Aleksandra Vučića obezbeđenje skupa koji je organizovala Srpska napredna stranka maltretirali su novinare i građane i udaljavali ih sa ceremonije.

Vladajuća partija je reagovala navodeći da su u pitanju bili redari stranke koji su pokušavali da spreče provakacije i nemire.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu uzelo je izjave od maltretiranih novinara, a potom uputilo zahtev policiji da što pre identifikuje napadače. Policija im je sledećeg dana dostavila nepotpun izveštaj zbog čega su tražili dodatni.

KRIK je otkrio da je među nasilnicima bio je Borko Aranitović, deo ekipe ubijenog narko-dilera i vođe huligana Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi.

Posle objavljivanja ovog otkrića ministar policije Nebojša Stefanović rekao je da ne misli da je Aranitović bio redar SNS-a i da je slobodna volja građana da li doći na skup.

Priču o Borku Aranitoviću pročitajte ovde.

Comments are closed.