Brnabić: Razumem reakciju Pokreta socijalista

Brnabić: Razumem reakciju Pokreta socijalista

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da razume emotivnu reakciju Pokreta socijalista na pisanje KRIK-a o sumnjivom poreklu novca kojim je ministar odbrane Aleksandar Vulin kupio stan u Beogradu. Vulinov Pokret socijalista je u saopštenjima urednika KRIK-a optužio da je narkoman, strani plaćenik i da uživa u bolu.

Izvor: N1, KRIK

Brnabić je rekla da se povodom slučaja Vulin nije oglašavala pošto je u pitanju sukob između jedne političke stranke i jednog portala.

„Ta izjava koja se pojavila, odnosno izjave, su bile izjave jedne političke stranke, ne ni ministra Vulina. Da li se ja slažem sa tom retorikom? Ne, to nije moj stil. Ja se ne bih tako izražavala“, kazala je Brnabić govoreći o saopštenju Pokreta socijalista u kojem se navodi da je novinar KRIK-a narkoman, strani plaćenik i da uživa u svom bolu.

Premijerka je dodala da je to bila emotivna reakcija i da je lično razume, pošto je i ona sa istim portalom imala pre nekoliko meseci istu emotivnu reakciju.

„Trudila sam se da kada sam sa njom izašla u javnost budem tolerantna i balansirana. Taj portal nije ni policija, ni tužilaštvo i taj sukob nije sukob u kojem učestvuje Vlada Srbije“, naglasila je Brnabić.

Ona je istakla da se slučajem Vulin bave državne institucije i da će se ona u ovom trenutku osloniti na njih.

Novinari KRIK-a poslali su ranije pitanja Ani Brnabić, na koja ona nije odgovorila.

Premijerku smo pitali da li to što se nije oglasila u vezi sa ovom temom znači da je stav Vulinove stranke koja je deo Vlade i zvanični stav Vlade Srbije; da li ona i Vlada podržavaju stav Pokreta socijalista da su novinari koji otkrivaju korupciju neprijatelji države kao i da li smatra da se ovakvim stavom i retorikom ugrožava bezbednost novinara.

Podsetimo, saopštenja „Pokreta socijalista“ usledila su nakon što je KRIK objavio da Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari. U tim tekstovima se napada Stevan Dojčinović, glavni i odgovorni urednik KRIK-a i iznose se laži i uvrede na njegov račun. Novinarska udruženja osudila su napade i diskreditaciju novinara podsećajući da javni funkcioneri novinarima treba da odgovore na postavljena pitanja.

Vulin je tvrdio da je stan platio prodajom nekretnine, a kasnije rekao da je reč o pozajmici od suprugine tetke iz Kanade. Pošto svoje tvrdnje nije mogao da dokaže, Agencija za borbu protiv korupcije prosledila je svoj izveštaj Tužilaštvu za organizovani kriminal sumnjajući da je ministar počinio neko krivično delo.

Nakon dve godine, tužilaštvo je odbacilo prijavu navodeći da nije utvrdilo da je Vulin počinio delo iz njihove nadležnosti.

Pročitajte priču o stanu Aleksandra Vulina

Comments are closed.