Brnabić: Neću se raspitati ko je Aleksandar Vidojević

Brnabić: Neću se raspitati ko je Aleksandar Vidojević

Ana Brnabić (foto: skrinšot N1)

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je danas da ne zna ko je Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi, huligan sa kojim je sin predsednika Srbije Aleksandra Vučića pre dva dana sedeo u jednom beogradskom kafiću, ali i da se neće raspitati da li je kriminalac. Novinarka KRIK-a ih je tom prilikom fotografisala nakon čega su je maltretirali nepoznati muškarci i oduzeli joj telefon.

Piše: Milica Vojinović

Na pitanje novinarke N1 o tome kada će javnost saznati ko su osobe koje su novinarki KRIK-a uzele telefon nakon što je fotografisala predsednikovog sina Danila Vučića u društvu huligana, premijerka je rekla da će se to dogoditi onda kada Ministarstvo unutrašnjih poslova obavi istragu. Ona je, međutim, dodala da nema ideju da li će ministarstvo to i učiniti.

Ubrzo je, odgovarajaći na pitanja novinarke, promenila temu i optužila novinare KRIK-a da uhode predsednikovog sina i maltretiraju ga.

„Ja mislim da to da vi maltretirate mladića od 22 godine samo zato što je on sin predsednika republike, da čovek ništa ne uradi, da izađe u centar grada da pogleda utakmicu i sedi u kafiću i da njega non-stop neko maltretira, da ga non-stop neko prati i snima i vama je to prihvatiljivo? Ja ne bih volela da živim u takvoj Srbiji“, rekla je Brnabić.

Na pitanje da li zna ko je Aleksandar Vidojević u čijem je društvu predsednikov sin fotografisan četiri puta do sada, premijerka je rekla da ne zna i dodala da se neće ni raspitati.

„To možemo Vi i ja sada dalje da raspravljamo“, rekla je Brnabić novinarki N1 koja ju je upitala da li je Vidojević kriminalac.

Aleksandar Vidojoević zvani Aca Rošavi inače je član huliganske grupe „Janjičari“. Trenutno mu se sudi za demoliranje kluba „Komitet“ u Beton hali, dok ga policija označava kao člana crnogorskog kavačkog klana.

Novinarka KRIKa pre dva dana fotografisala je Danila Vučića koji je sa Vidojevićem sedeo u kafiću na Cvetnom trgu u Beogradu nakon čega su je zaustavili nepoznati muškarci od kojih joj je jedan oteo telefon iz ruke. Telefon joj je vraćen tek pošto je iz kafića izašao Vidojević i rekao nepoznatom muškarcu da joj ga vrati.

Među njima su bila i tri muškarca koja su se predstavila kao policajci. Tražili su od nje da obriše fotografije jer bi, kako su joj naveli, „mogli da imaju problema“. Prisustvovali su i otimanju telefona novinarki, ali nisu reagovali, već su u toku rasprave novinarke sa nepoznatim muškarcima otišli, iako je ona izjavila da se oseća ugroženom.

4 Comments

 1. Vladimir kaže:

  Stamota je biti plaćen i raditi protiv svoje otadžbine!

  • Stevan kaže:

   Bedno je pozivati se na sentiment naroda koristeći reč „otadžbina“. To je isto kao i kada se pozivamo da štitimo svoja „ognjišta“ iako većina poseduje centralno grejanje.

 2. Vanja kaže:

  Pa naravno da se nećete raspitivati kad vrlo dobro znate da je dotični ovejani kriminalac. Isto ste znali da iz C. Gore u Srbiju dolaze kriminalci u azil prema blagoslovu vas i vaših „podredjenih“ kada ste izjavili da Srbija neće dozvoliti ulazak crnogorskih kriminalaca u zemlju, pošto C. Gora ne dozvoljava ulazak stanovnika države koja ima više od 25 zaraženih od Covid-19 na 100.000 stanovnika, a Srbija je u tom trenutku imala 64 obolela.

 3. Bora kaže:

  Sramota je da se sin predsednika druži sa ozbiljnim kriminalcima i huliganina, i da ih još sve zajedno čuva policija.
  Sramota je biti plaćen da čuvaš kriminalce.