Brat ubijenog Đurovića viđao nepoznati automobil u blizini kuće

Brat ubijenog Đurovića viđao nepoznati automobil u blizini kuće

Blažo Đurović (foto: privatna arhiva)

Na današnjem suđenju za ubistvo Blaža Đurovića njegov brat ispričao je da je nekoliko dana pre ubistva primetio nepoznat automobil u ulici gde su stanovali. Naveo je i da su brat i on poznavali optužene Nemanju Ivanova i Darka Veskovića, ali da poslednjih godina nisu bili u kontaktu.

Piše: Bojana Pavlović

Aleksandar Đurović ispričao je da su on i njegov brat poznavali optužene preko zajedničkih prijatelja, da su se povremeno viđali, pili kafu ili sok, ali da ih nisu videli poslednjih četiri ili pet godina.

Prema njegovim rečima sa bratom je bio u dobrim odnosima, ali da mu se brat nije poveravao.

„Nije imao u vezi sa čim da mi se poverava. Živeli smo u istoj kući“, rekao je Đurović.

On je istakao da je nekoliko dana pre ubistva brata u ulici, 30 ili 40 metara od kuće, uočio nepoznati beli automobil bmw x5.

„To je mala ulica, svi se poznajemo, a niko od stanara nema takvo vozilo. Nisam primetio da je neko bio u kolima.“

Đurović je ispričao da je na dan ubistva bio na Adi Ciganliji sa bratom i sinom. Odatle su došli do kuće da on uzme prsluk i da produže dalje. Blažo je daljinskim podigao kapiju i ostao u kolima da ga čeka, a on je ušao u kuću.

„Tražio sam prsluk oko minut. Čuo sam pucnje, mislim da su bili rafalni. Odgurnuo sam sina, izašao napolje i dotrčao do kola. Video sam Blaža. Vrata automobila su bila zaključana, pošto se automatski zaključavaju. Pokušao sam da ih otvorim, ali nisam uspeo, pa sam nogom polomio prozor pokušavajući da mu pomognem, ali je bilo kasno“, naveo je svedok.

On je istakao da je njegov brat poslednjih šest meseci nije menjao automobil i da je pred kapijom imao običaj da okreće kola.

Na pitanje tužioca Saše Drecuna da li se seća da je tada video beli automobil, Đurović je rekao da da ga je uočio tek kasnije na snimcima sigurnosnih kamera koje je pregledao sa policijom.

Naveo je da su iz straha od mogućih provala on i brat 2012. uveli video nadzor i da je kuća bila pokrivena sa 10 kamera.

„Samo zbog provala?“, pitao je tužilac.

„Samo zbog toga“, naveo je svedok.

Branioci Ivanova i Veskovića tražili su potom da njihovim branjenicima bude ukinut pritvor, ali je sud odbio ovaj predlog.

Blažo Đurović ubijen je u martu prošle godine u popodnevnim satima ispred svoje kuće u beogradskom naselju Dušanovac. Ubica je na Đurovića ispalio 29 projektila dok se on nalazio u svom bmw-u. Nedaleko od mesta ubistva, policija je pronašla zapaljen automobil.

Dve nedelje nakon ubistva, policija je saopštila da je uhapšen osumnjičeni Nemanja Ivanov. Sledećeg meseca u Hrvatskoj je uhapšen i Darko Vesković zvani Prika. Optuženi su u oktobru 2018.

Ivanovu se ranije sudilo u slučaju ubistva Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu 2015. godine. Osuđen je na godinu i četiri meseca zatvora zbog nanošenja lakih telesnih povreda Veličkoviću. Bio je osuđen i na godinu i po dana zatvora zbog otmice. Protiv Veskovića vođeni su postupci zbog falsifikovanja dokumenata.

Prema pisanju medija, Đurović je odranije poznat policiji i u svom dosijeu ima više od 10 krivičnih dela, među kojima su otmica, krađa, razbojništvo, iznuda.

Pročitajte više vesti o ovom slučaju

Comments are closed.