Božović: Tužilaštvo da ne okreće glavu od Savamale

Božović: Tužilaštvo da ne okreće glavu od Savamale

Balša Božović

Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) u Skupštini Beograda Balša Božović kaže za KRIK da tužilaštvo u slučaju Savamala ne sme da okreće glavu od problema, jer time krši zakon.

Piše: Dragana Pećo

Božović je upozorio da je tužilaštvo dužno da bude odgovorno i da radi svoj posao.

„Tužilaštvo mora da pozove Aleksandra Vučića i da ispita njegova saznanja o Savamali, pošto je on očigledno jedini koji zna“, rekao je Božović za KRIK. „Ovo prevazilazi političku odgovornost, zato mora da postoji krivična odgovornost, a na kraju i sudski epilog.“

Osvrćući se na intervju Marije Mali za KRIK u kome je rekla da je njen bivši suprug Siniša Mali organizovao bespravno rušenje u Savamali, Božović kaže da gradonačelnik Beograda treba ili da podnese ostavku ili da se u gradu raspišu izbori.

On napominje da je svaka sednica gradske skupštine počinjala predlogom DS-a da se u dnevni red uvrsti tačka rasprave o Savamali ili da se sazove posebna sednica, što do sada nije učinjeno.

„Na razne načine smo pokušavali institucionalno da to pitanje stavimo u dnevni red jer ono interesuje građane.“

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević odbio je juče da odgovori na pitanje KRIK-a da li će skupština zakazati raspravu o utvrđivanju odgovornosti u slučaju rušenja u Savamali.

Podsećamo, nakon pisanja KRIK-a da se Siniša Mali pohvalio bivšoj supruzi Mariji kako je organizovao rušenje u Savamali i rekao kako su „došli ljudi usred noći i malo tamo nešto polupali“.

Komentarišući njene navode, premijer Aleksandar Vučić  rekao je da će Siniša Mali „teško ostati na mestu gradonačelnika“, ali da neće biti smenjen.

Pročitajte intervju sa Marijom Mali

Comments are closed.