Tadić: Snimci nemaju veze sa mnom

Tadić: Snimci nemaju veze sa mnom

Boris Tadić (foto: Jelena Vasić)

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić izjavio je da je znao za postojanje snimaka koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK na kojima su sastanci švercera droge Rodoljuba Radulovića sa vrhom MUP-a, ali da s njihovim objavljivanjem nema veze.

Piše: Jelena Vasić

„Svaka služba bezbednosti snima one koji su sumnjivi. U ovom slučaju to nije bio nijedan predstavnik Vlade, već gospodin Radulović, jer je istraga u tom trenutku bila u samom začetku“, rekao je Tadić.

Tadić je rekao da nije imao saznanja s kim se 2008, u vreme kada je on bio predsednik Srbije, sastajao tadašnji ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

„Nisam ja znao sa kim se predstavnici Vlade sreću, već sam naknadno na Savetu za nacionalnu bezbednost dobio plan delovanja protiv organizovanog kriminala šverca narkotika. U tom kontekstu bio sam informisan o postojanju raznih snimaka, ne samo tog snimka. Sve je bilo po zakonu i sve je bilo u koordinaciji sa bezbednosnim informativnim institucijama“, izjavio je Tadić.

Na pitanje novinara šta je uradio pošto je video snimke, Tadić je rekao da nikada nije uticao na sudske procese i na odluke tužilaštva.

„U vezi sa ovim snimcima, pokrenute su istrage na vreme i pokrenut je krivični proces. Da li taj proces vodi do nekog sadašnjeg člana vlade, to je pitanje pravosudnih institucija i tužilaštva“, rekao je Tadić.

On je dodao i da ne zna da li su bezbednosne službe obavestile Dačića da je Radulović pod njihovom istragom.

„Ja nikada u životu sa Ivicom Dačićem o bilo kakvom snimku i o njegovoj vezi sa gospodinom Radulovićem nisam razgovarao“, dodao je Tadić.

Podsetimo, na snimcima su zabeleženi tajni sastanci vrha policije i Rodoljuba Radulovića, osuđenog člana narko-grupe Darka Šarića. U periodu od novembra 2008. do aprila 2009. godine Radulović se devet puta sastajao sa osobama iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova – tadašnjim ministrom policije Ivicom Dačićem, njegovim savetnikom Ivicom Tončevim, Dačićevim šefom kabineta Brankom Lazarevićem i zamenikom šefa kabineta Vanjom Vukićem.

U periodu kada su se susreti održavali, Radulović je sa Darkom Šarićem organizovao velike isporuke droge iz Južne Amerike u Evropu.

2 Comments

  1. Vojvdina kaže:

    Kakve veze ima ko je objavio snimke,dobro je da su napokon objavljeni.Treba objaviti i sledeće:Kako je Mrkonjić gradio puteve i sa kim,Bajatović koji je ojadio radnike „Agroživa“ koji nemaju od čega da žive i oplesti po SPS.Ko su oni da budu zaštićeni.Treba mi gradjani da izadjemo na ulice i da tražimo od Vučića da poštuje Zakon,koji važi za sve pa bogami i za ovakve.Dačića je strana obaveštajna služba pratila dok su se mnogi iz DS drogirali,pili,ovi su trezni radili.I sam Šešelj kaže da je Dačić debelo ogrezao u kriminal i čemu to tajiti.Tužilaštvo da radite svoj posao kao i za buraniju….

  2. Viktor Koss kaže:

    @ Vojvdina,

    Sve tačno i ne menja činjenicu da su Tadić i pokojni Rakić za sve ovo znali. Ovde se ne radi o političkoj pozadini samo, već o institucionalno ukorenjenoj praksi da se sa svih strana gazi zakon, a afere koriste kao političko sredstvo u borbi za vlast, pri čemu način funkcionisanja sistema, trulenje sistema ostaju nepromenljivi.

    Tadić je svoju stranku napustio optužujući je za kriminal, a bio joj je načelu 8 godina sa najviše funkcije i sa kompletnim kontrolnim sistemom i zakonodavstvom koje je njemu davalo ovlašćenja van granice ustava. I kod Tadića je sve poza i politika, ma kako bila drugčija od Dačićeve u mnogim psledicama ima isto targično dejstvo jer su udaljeni id principa vladavine prava u korist traženja sopstvene moći preko psoledica koje ste delom dotakli.